Meg bantam hogy katolikusnak kereszteltem a fiam hogy tudom visza csinalni? Szeretnem hogy reformatus legyen.
Egyetlen keresztség létezik és nem lehet visszacsinálni. Viszont ami "jó hír": nem felekezetbe szól a keresztség, hanem a keresztyén egyházba. Vagyis van keresztség katolikus, református, evangélikus, stb. szertartás szerint, de maga a keresztség egy. Pál apostol írja: "egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség".
Ez azt jelenti, hogy ha nem szeretnéd katolikusnak nevelni a gyermekedet, akkor csak annyit kell tenned, hogy református közösségbe viszed, ott neveled, és majd ott fog konfirmálni, ha szeretne. Az összes keresztyén felekezet elismeri azt a keresztséget, amit más felekezetek végeznek, ha az a Szentháromság nevében történt. (Kivéve a baptisták, ők nem ismerik el a gyerekkeresztséget, és szerintük ilyen esetben felnőttként újra meg kellene keresztelkedni. De ők a kivételek ebből a szempontból.)
Remélem, segítettem.
/Egy ref. lelkész/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!