Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Diákmunka kérdések?

Diákmunka kérdések?

Figyelt kérdés

Nos az van, hogy szeretnék nyáron dolgozni, de még csak 15 (szeptemberben leszek 16) éves vagyok. Viszont olvastam az interneten, hogy már vállalhatok munkát, csak kell a szülői hozzájárulás/beleegyezés.

Ez milyen formában történik? Van ilyen nyomtatvány, vagy saját kézzel kell megírni? Ha igen mit kell tartalmazzon?

Valamint én dolgozhatok már egy kisboltban? (kis élelmiszer bolt). Nem folyamatosan, hanem helyettesként.

2012. jún. 17. 21:47
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha iskolaszövetkezeten keresztül vállalsz munkát, akkor ők fognak adni egy formanyomtatványt, azt az egyik szülőd aláírja, és kész.

Ha nem szöetkezeten keresztül, akkor is szerintem a munkáltatónak kell tudnia, milyen formában kéri az engedélyt...

Kisboltban dolgozhatsz, pl mint árú-feltöltő, de a pénztárgépet nem kezelheted.

2012. jún. 17. 23:09
 2/3 anonim ***** válasza:

első jól leírta

18 alatt nekem ilyen munkákat ajánlottak anno:

tesco árufeltöltő

szórólapozás

mekis sütögetés

én úgy tudtam eddig hogy csak diákszövetkezeten keresztül vállalhatsz munkát, de lehet hogy direkt mehetsz a sarki kisboltba és ők intézik a jogi részét hogy diákként ott dolgozhass

2012. jún. 19. 22:05
 3/3 A kérdező kommentje:

Ez nem diákszövetkezeten keresztül van, hanem a tulaj ajánlotta, csak ő mondta, hogy szerezzek olyan nyomtatványt. :S

Ilyen esetben mi a teendő? Honnan szerezzek?

2012. jún. 24. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!