Mi a neve a Lavotta utca-Mádi utca-Sibrik Miklós út-Harmat utca által határolt lakótelepnek?
Hallottam már Lavotta utcai lakótelep, vagy Mádi utcai lakótelep néven is, de mi az "igazi, hivatalos" neve?
Újhegy.
Ez nem különálló lakótelep, tulajdonképp a Sibrik egyik és másik oldala. Szóval hozzátartozik a mellette levő Mádi-Tavas-Gergely-Sibrik kockához, L alakban vannak egymás mellett.
Pedig egyként vannak kezelve.
A Füredi utcai, a kispesti, meg még egy csomó más egynek mondott lakótelep épült különböző ütemekben. Pont ezért lehet más az erkélyük, elrendezésük, ilyesmik.
A Harmat u. "igazi újhegy" felőli részén amúgyis van pár teljesen más stílusú ház, pl azok a gyárilag piros, bézs pontház szerűségek, ahol minden lakáshoz van erkély. Annak sincs stílusilag köze a többi részhez:)
(itt is így van jelölve) :)
utolsónak igaza van, annyi javítással, hogy a Lavotta utcai rész az Óhegyi lakótelephez tartozik, nem az Újhegyihez (lakik ott rokonom).
én gazdagréti vagyok, és itt is kétféle háztípus van - a ltp. alján és tetején a győri házgyár, középen pedig a bp-i (most hirtelen nem jut eszembe, hányas számú) házgyár által előállított panelekkel építkeztek.
én utóbbiban lakom, ebben újabb, korszerűbb lakástípusok vannak, ellenére annak, hogy a telepet alulról felfelé építették több ütemben, és én már itt laktam, amikor az ablakból végig lehetett nézni, ahogy az utolsó házakat húzták fel - pedig ezek a régebbi típusú házak.... szal ebből kiindulni becsapós lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!