Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Érdekelne hogy hallott-e már...

Érdekelne hogy hallott-e már valaki ilyen emberről? Illetve mi a véleményetek róla?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm aki úgy él mint egy remete valami, mentális baja van, meg évekig füvezett és más drogokat is kipróbált(am rokonomról van szó). Szóval nem megy ki a házból, nem dolgozik, nem tanul, semmi! a barátai elhagyták de ez őt nem érdekli. Ja egy 22 éves fiúról van szó. Volt már pszichológusnál, pszichiáternél,, elvonón meg minden. De ennek ellenére nincs vele semmi baj. Ezt úgy értem rendben és tisztán tarja a szobáját (ahol am 0-24-ben van) nem hagyta el magát, nem követelőzik a szüleitől azt mondja neki így jó. De látjuk rajta h olyan depressziós mint az állat és a szülei tényleg minden megpróbáltak orvostól elkezdve mindent....

2012. jún. 16. 11:14
 1/6 anonim ***** válasza:

A kábszer eléggé össze tudja zavarni az értékrendet.

Tisztán tartja a szobáját, rendben tartja magát, ez azt jelenti, hogy egyelőre nincs a lejtő legalján.

A nagyon depressziós elhanyagolja magát és a lakhelyét is.

Kérdezd meg tőle, milyen céljai vannak az életben, mi a jövőképe. A válasz után egy kicsit tisztább lenne a kép.

2012. jún. 16. 11:21
 2/6 anonim ***** válasza:
javítok: nem a lakhelyét, hanem a környezetét :)
2012. jún. 16. 11:22
 3/6 A kérdező kommentje:
hát beszéltem már ilyenekről vele elég jóban vagyunk. Kérdeztem mit akar 5 év múlva csinálni? A válasz: ugyan ezt... (magyarul semmit?) nincs semmilyen jövőképe a srácnak bár valamilyen szinten meg lehet érteni de akkor is durva. Neki nem kell nő, nem kell munka, pénz.. semmi ő el van úgy h van fedél a feje fölött, van mit ennie, tud tisztálkodni és kb ennyi. Mindenki mondja neki h ez így nem élet...de ő meg az mondja vagy így él vagy sehogy.. én azért értem meg mert tényleg elég szerencsétlen a gyerek... össz-vissz 1 nője volt, 2 középsuliból rúgták ki, nincs melója (volt neki am) meg a gyerekkora sem volt felhőtlen és szerinte mindenért ő a hibás csak és kizárólag és ezt le is tudja vezetni h miért akar így élni vagyis h miért nem akar élni..
2012. jún. 16. 11:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, érdekes, hogy a szakemberek nem találtak problémát, talán új pszichológushoz kellene vinni. Bár mivel felnőtt és beszámítható nem nagyon viheted, ha ő nem akar menni...

Én csak azt nem értem, miből tartja el magát? Mert ha nem dolgozik akkor nyilván a szülei pénzéből van előtte étel, ők fizetik a vizet a tisztálkodáshoz, ők vesznek neki új ruhát, vagy akár szappant, fogkrémet stb.

Szóval az biztos, hogy ez így nem fog működni hosszútávon. Talán javasolni kellene a szülőknek, hogy kezdjék el tőle fokozatosan elvenni a dolgokat, pl. internetet ilyesmiket, mert különben sosem fogja érezni milyen az, amikor magának kell gondoskodnia a dolgokról, vagy nem semmi sem lesz.

Mióta tart nála ez az állapot? Bár ha előtte drogozott akkor már évek óta le van csúszva, ami pont elég is ahhoz, hogy belül teljesen szét legyen hullva.

Ha nektek fontos az illető, akkor néha menjetek át hozzá beszélgetni, esetleg vigyetek valami süteményt vagy innivalót vagy amit szeret és az sem árt ha említetek neki pár dolgot, hogy mi van a világban. Lehetőleg ne lehangoló dolgokat, hanem olyat, ami érdekes és arra csábít, hogy nyisson a világ felé.

Most valószínűleg időre van szüksége. Csak ilyenkor az a baj, hogy nem mindig az történik, hogy pár év "zombiállapot" után jön a felismerés és az illető rendbe teszi az életét, hanem sokszor egyre csak mélyebbre süllyednek. Bár ezt kívülről nehéz megítélni, mert sokszor a felismerést is intenzív süllyedés/zuhanás előzi meg.

Új célokat, életkedvet kell neki adni. Nagy előrelépés lenne, ha csak néha elmenne veletek valahová, hogy kizökkenjen a megszokott szürkeségből. Beszélgetni kell vele, megismerni (valamit csak csinál egész nap, valami film vagy valami biztos érdekli) és olyan eseményre elhívni, ami érdekelheti. És hát sajnos rettentő sok türelem irányába mindenki részéről...

2012. jún. 16. 11:44
 5/6 anonim ***** válasza:

Most olvastam amit még írtál.

Akkor azt kérdezd meg tőle, hogy tervezi ha a szülei már nem lesznek, akkor ki ad neki enni és fedelet a feje fölé, vízzel, árammal, fűtéssel stb. Mert ha sosem akar dolgozni akkor semmi sem lesz. De még kábszer sem, mert ingyen azt sem adnak.

Kissé felhúz, hogy egy felnőtt ember ezt nem látja be.

Talán a szülei lehetnének erélyesebbek is, rá kellene parancsolni, hogy vagy eljár pszichiáterhez/pszichológushoz, vagy kereshet magának albérletet.

2012. jún. 16. 11:48
 6/6 A kérdező kommentje:

hát igen teljesen igazad van szerintem...de ezt tudja ő is h a szülei nem fogják 30 évig elviselni ezt az állapotot..mondjuk 5-en vannak testvérek valaki majd csak eltartja vagy nem tudom. de azt tudom h ő már lemondott magáról. beszéltünk nemrég az öngyilkosságról is h azon is gondolkodok h "leveszi a terhet a családjáról" nem rossz ember ő már 1,5 hónapja nem drogozik és nem is akar! azt is mondta h ezért nem akar kimenni mert attól is fél h vissza esik ugyan abba a körforgásba amiben élt 5 vagy 6 évig és ezt sem akarja...most akkor mi lesz vele? hajléktalan lesz vagy mi ? nem értem én sem de szerintem még ő sem fogta fel ennek a döntés sorozatnak a súlyát...mindig azzal jön h ő nemérti miért ne lehetne így élni nem okoz ő akkora anyagi terhet a szüleinek meg ilyenek...hát ha azt nem is de érzelmit eléggé... megterhelő lehet ez az egész családnak a testvéreinek is a szüleinek is...

hát de mit csináljunk attól h elcipelik szakemberhez attól még ő nem akar változni szóval patt helyzet... azért írtam ezt ide ki mert kiváncsi vagyok h kívül állók mit gondolnak erről?

2012. jún. 16. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!