Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A cigi vagy az alkohol a...

A cigi vagy az alkohol a károsabb?

Figyelt kérdés
2012. jún. 15. 10:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

a mennyiségtől függ... ha midnen nap legurítasz 2 szál cigit, és egy doboz sört, akkor szerintem inkább a cigi.

de ha mondjuk minden hétvégén bebaszol, viszont csak hetente 3 szál cigi megy el, akkor az alkohol. egyébként ugy nagy általánosságban az alkohol miatt többen halnak meg (ez persze autóbalesetek és részeg viselkedés miatt), szerintem viszont a szervezetre nagy általánosságban a ciki a károsabb. remélem segítettem

2012. jún. 15. 10:38
 2/8 2xSü ***** válasza:
73%

Attól függ milyen szempontból és mekkora mennyiségről van szó. Napi 2 száll cigi károsabb, mint napi 2 pohár bor. Viszont napi 20 szál cigi szerintem kevésbé káros az egyénre, a társadalomra, a környezetre, mint 20 pohár bor.

Ha valaki naponta issza részegre magát, akkor közvetett hatásai is vannak: Szellemi leépülés (ami nem feltétlenül szervi eredetű), munkahelyről való elbocsátás, ezáltal szegénység, ami újabb egészségügyi problémák forrása lehet, stb…

2012. jún. 15. 10:41
 3/8 2xSü ***** válasza:
52%
(Ja igen, a baleseteket nem említettem.)
2012. jún. 15. 10:42
 4/8 Theorba ***** válasza:
100%

A kérdező bizonyára a mértéktelen ivókra és a nem kocadohányzásra gondolt.

DE:

A nemes borban elképesztően hasznos, az élet meghosszabbítását szolgáló vegyületek IS találhatók. Létfontosságúak.

Kérdés: ugyan kinek tellik ma nemes borra, és hol kapsz hamisítatlant?

(Egy tőről pl. le kell szedni egy csomó fürtöt ahhoz, hogy a maradék megkaphassa a leszedetteknek járó tápértékeket. Ettől drága a valódi nemesbor.) Napi két deci kifejezetten hasznos a jóféléből.

A nikotinnal élők ritkábban lesznek altzheimer kórosak, és a szellemi készültségi állapotuk nő.

A dohánygyárak valamiféle, a leszokást ellehetetlenítő anyagot is kevernak a dohányba. Értsd: 50 évvel ezelőtt könnyebb volt a leszokás.

Az alapkérdésre a választ nem tudom, de néhányaknak talán érdekes dolgokat mondhattam.

2012. jún. 15. 10:49
 5/8 2xSü ***** válasza:

#4: Hiába, minden rosszban van valami jó is. Az álló óra is pontos napjában kétszer. :-)

Persze nem biztos, hogy pont ezeket kellene a téma kapcsán hangsúlyozni, mert nem biztos, hogy jó felé tereled vele a kérdezőt.

2012. jún. 15. 12:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Abból a szempontból az alkohol, hogy abból egy alkalommal is halálra tudod inni magad. Egyébként a cigaretta károsabb szerintem, viszont sokkal jobban "fel lehet gyógyulni belőle", ha valaki végleg leteszi. Az alkohol már kicsit visszafordíthatatlanabb ebből a szempontból. De még egyszer mondom, ha az illető nem szokik le róla, akkor a cigaretta halálosabb.
2012. jún. 15. 20:36
 7/8 anonim válasza:
a cigi a tüdőt az alkohol a májat kàrositja jobban mindkét szerv fontos
2012. júl. 26. 20:10
 8/8 anonim ***** válasza:
Tény, de a tüdő jobban fel tud épülni, ha leteszi a cigit, mint a máj. Arról nem is beszélve, hogy az alkohol sok másra is hatással van.
2012. júl. 28. 02:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!