Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tényleg van olyan skinhead...

Tényleg van olyan skinhead aki utálja a skinhead-eket, és apunkokat szereti?

Figyelt kérdés
2009. júl. 4. 08:13
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Jah. a skinheadok eredetileg nem fajgyűlölők voltak.
2009. júl. 4. 09:41
 2/8 A kérdező kommentje:

értem, csak múltkorodajött hozzám egy részeg és mondta h ő punk, mondom jolvan, aztán h jah ő nem is punk, hanem skinhead..mondom kissé távol áll a 2..aztán mondja h jah nem mégse hanem aki utálja a skinheadeket, és szereti a punkokat, ő olyan punk. és én meg nem tudtam h most azért mondja mert részeg, vagy mert télleg van ilyen:D

am köszi a választ.

2009. júl. 4. 10:29
 3/8 anonim ***** válasza:
22%
nincs. ez hülyeség.
2009. júl. 4. 10:57
 4/8 anonim ***** válasza:
91%

Ez az illető szerintem nagyon részeg lehetett, mert nagyon össze-vissza dolgot mondott.

De amúgy van valami ehhez hasonló dolog, ami főleg külföldön elterjedt, magyarországon nem annyira ismert. Szóval amikor anno ez a skinhead szubkultúra kialakult, akkor ez nem a rasszizmusról szólt, inkább csak a balhékról, munkásöntudat, stb. De éppúgy voltak köztük bevándorló színesbőrűek is mint fehérek (Angliára gondolok most főképp). Innen alakultak ki a maiak is, de most nagyon leegyszerűsítve mondom, hogy vannak azok, akik nem rasszisták (őket szokták SHARP-oknak is hívni, ez egy rövidítés), ők épp úgy skinheadnek hívják magukat, mint ahogy a másik oldal is saját magát. Mert ugye a másik oldal pedig a rasszista skinhead. A sharp-ok általában jó viszonyban vannak a punkokkal, közös koncertek, bulik, fesztiválok, stb. De egy sharp skinhead nem azzal határozza meg magát, hogy ő a punkokat szereti, hanem azzal, hogy antifasiszta. Ami mondjuk a punkok többségéről is elmondható, de az egy megint más stílus, szubkultúra, csak közel állnak egymáshoz.

2009. júl. 4. 13:20
 5/8 A kérdező kommentje:

hát igen elég részeg volt:D

am köszi hogy ilyen részletesen leírtad nekem: )

2009. júl. 4. 14:50
 6/8 anonim ***** válasza:
az első válaszolónak:hülye vagy,az a "skinhead",aki nem fajgyűlölő,azt sharp-nak nevezik,ők nem igazi skinheadek.a kérdezőnek:ilyen nics!
2010. jún. 21. 13:11
 7/8 anonim ***** válasza:
*nincs
2010. jún. 21. 13:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Van. A skinhead elkorcsosult szubkultúra lett, tehát az igazi skinheadek, akik nem voltak fajgyűlölőek, azok bírják a punkokat (Oi!) pl ismerőseim (akik skinek) utálják a többi skint, mivel nincs más elfoglaltságuk csak másokat megverni illetve ha más már nincs akkor egymást. Természetesen csak akkor iylen nagy aszájuk ha sokan vannk. Amint egyedül marad nem mer beszólni a tizenéves kis cigáény fiúnak. Tapasztaltam, tagadhatják a skinheadek, de nálam nem sokra mennek. És nem viccelek, a skinek idáig fajultak. Balhé minden áron. Nem is tudom mit is jelent a mai skinheadnek ez a létforma, mert hogy nem azt, amit régen, az biztos.

L/17 Punklány

2010. júl. 18. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!