Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » FELTALÁLTAM valamit! :D...

FELTALÁLTAM valamit! :D Nektek működik?

Figyelt kérdés

Szóval rájöttem (mondjuk lehet, hogy nem én voltam az első, de számomra ez teljesen új dolog), hogyan nézhetsz 3D -ben bármilyen felvételt speciális szemüveg, TV, vagy akármi nélkül. Próbáljátok ki, hogy nektek működik-e, egyetlen perc az egész. Kövessétek a lenti utasításokat! :)

1. A Youtube -on tömkelegével találhatóak olyan videók, amik "duplázott képpel" működnek. Most használd ezt a film előzetest: http://www.youtube.com/watch?v=evr-wEuwi8Y&feature=youtube_g.. Láthatod, hogy dupla képpel van beállítva.

2. Csak a szemedre lesz szükséged. Fókuszálj arra a vonalra, ahol a két kép egymással határos. Lassan kancsalíts be (xD), és csináld meg úgy, hogy a két kép egymásra érjen. Ekkor létrejön egy harmadik kép, ami már FULL 3D lesz! Lassan "engedd el" a fókuszt, és láthatod, hogy többé nem kell erőlködnöd ahhoz, hogy látsd ezt a harmadik képet. Kicsit kényelmetlen, hogy bandzsítanod kell, de meg lehet szokni.

GYAKOROLNI KELL, nem megy rögtön perfektül!

Nektek működik?

2012. jún. 11. 22:44
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom. De nekem mindig 3D-nek tűnik minden film.
2012. jún. 11. 23:02
 2/8 anonim ***** válasza:
31%
Ez legfeljebb felfedezés, nem feltalálás. Hosszan tartó alkalmazása nem csak fejfájást okozna, de minden bizonnyal a látásnak sem tesz jót.
2012. jún. 11. 23:07
 3/8 anonim ***** válasza:
52%

Te hülye, ez szemtengely ferdülést okoz xD

Magyarán kancsal leszel, ha ezt a rendkívüli "feltalálást" erőlteted.

2012. jún. 11. 23:19
 4/8 A kérdező kommentje:

Óh :(

Akkor ne csináljuk.

De amíg láttátok az 3D volt?

2012. jún. 12. 06:59
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez jó dolog de nem újdonság. Még gyerek koromban olvastam egy Ezermester újságban.

Pl én már 40-45 éve sokszor nézek így fotókat, amit kettő eltolt képként készítettem még filmes géppel. Sőt eleinte még rajzoltam ilyent pálcikákból kockás lapra és a térbeni látványa tetszett.

Aztán régebben voltak újságokban olyan képek és rajzok amin valamennyi különbség volt. Azokat is ezzel a módszerrel azonnal felsoroltam mert villogott a különbség, de nem csak azok amit szándékosan rejtettek el, hanem a még oly kicsi nyomda hiba pötty is villogott.

Lehet nézni párhuzamosan is, vagyis nem keresztben hanem párhuzamosan egymás mellé, de nekem csak kb szemtávolságra lévő képeket sikerült így megnéznem, amíg az X nézéssel nincs korlát. A kancsalításos és párhuzamos nézés hatása között az a különbség, amíg az egyiknél kifelé domborodik mondjuk egy gömb, addig a másiknál befelé homorodik a látvány. Az mindig attól függ, hogyan kell nézni, hogy felcserélték-e a két képet.

Ja és semmi baja nincs a szememnek. Illetve így 57 évesen 1-1,5 dioptriás szemüveg kell már néha olvasáshoz.

2012. jún. 13. 00:06
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom. De nekem mindig 3D-nek tűnik minden film.

A régi tvken és a 2D-s mozikban is? Mit szívsz közben?

2012. jún. 13. 00:58
 7/8 anonim ***** válasza:
Jó lehet a füved amit szívsz, milyen strain?
2012. jún. 13. 02:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Van másik topik ahol erről beszélünk. Másnak is jól megy.

http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__jatekok__2816246-3..

2012. jún. 17. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!