Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A Tóth Árpád Gimnáziumba...

A Tóth Árpád Gimnáziumba akarok majd menni, de olyat hallottam, hogy annyit kell tanulni, hogy szinte már nincs időd mellette élni, mert minidig tanulni kell. igaz ez?!

Figyelt kérdés

2012. jún. 7. 20:10
 1/5 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen képességű vagy.
2012. jún. 7. 20:11
 2/5 A kérdező kommentje:
de ez tényleg így van?
2012. jún. 7. 20:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Tényleg attól függ, hogy milyen képességű vagy. Nyilván mindenkinek más és más időre van szüksége egy bizonyos anyag megtanulásához. Egyébként azt nem hiszem,hogy gimnázium mellett nem lehet élni. Az egyetem mellett nem lehet! Mégis élnek.
2012. jún. 7. 20:27
 4/5 anonim válasza:

A képességedtől is függ, és attól is melyik általánosból jössz.

Ismerek mindkét oldalról példákat (embereket), aki egy erős általánosból ment oda, nagyon könnyen veszi alig tanul.

De aki egy gyengéből (úgy hogy 1-8-ig kitűnő volt!)az szenved mint egy kutya és már megbánta, hogy oda jelentkezett.

2012. júl. 5. 21:38
 5/5 fhenrir válasza:

Nem feltétlenül csak a képességektől függ, hanem attól is, mekkora elvárásokat támasztasz magaddal szemben. Tipikusan a biosz és a biokémes tanulók akarnak mindenből jól teljesíteni (ők egyébként is nehezebb helyzetben vannak például a nyelvi vagy a humán osztályokkal szemben, mert orvosira pl. 2 választott érettségi tárggyal érdemes menni, biosszal és kémiával). A humánosokra az a jellemző, hogy hanyagolják a matekot-fizikát, a közgázosok meg a műszakisok pedig a magyart szokták elhanyagolni.

Saját magamat hozom fel példának, kb utolsónak kerültem be jópár éve (már leérettségiztem), szóval nem nevezném magam jó képességűnek, de bőven volt időm mindenre a közgázos osztály mellett, és 6 tárgyból érettségiztem (ebből egy emelt, és mind 85-90% körüli), csináltam nyelvvizsgát is (azért 6 tárgyból, mert közgázosból mutálódtam mérnökké). Lényeg, hogy ami nem kell, abba ne ölj végtelen energiát.

2012. okt. 25. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!