Munkaügyi központ, ebből lehet valami bajom?
Sziasztok!
Február elején regisztráltam magam munkanélküliként, mivel január közepén befejeztem a sulit, így csak egy érettségim van, és úgy volt, hogy szeptemberben megyek egy 2-éves szakmára, ezért gondoltam regisztrálok, hátha kapok valami melót. Persze le se szartak, ha be is mentem, olyan munkák voltak ami nem voltak alkalmasak nekem (legtöbb szakmához kötött, vagy valami biztonsági őr féle hülyeség). De egy rokonom bevitt egy céghez ideiglenes munkába, amolyan szezonális irodai munkába. Ott dolgoztam több, mint egy hónapot, de nem tudtam, hogy mikortól jelentenek be, ha egyáltalán bejelentenek, így nem szóltam bent a központban. A főnök szerintem csak mondott valamit, így én utólag írtam egy levelet az ügyintézőnek, hogy ez-és ez van, bemenjek-e vagy sem. Most egy hete lett vége a melónak, és tegnap jött egy végzés(!), hogy "2012.05.17.-én jelentkezési kötelezettségének nem tett eleget, ezért ekkor és ekkor megjelenésre szólítanak fel". Ha nem jelenek meg, egy paragrafus alapján törölnek a nyilvántartásból, majd megindokolják, hogy milyen törvények szerint döntöttek erről, stb...
Ezt a dátumot nem tudom, hogy honnan szedték, mivel a havi megjelenés nem ekkor van, azt sejtem, hogy megtudhatták, hogy mikortól voltam bejelentve (legalább én is tudom, mivel még a fizu papírokat a héten kapom meg)
Nos, mivel nekem semmilyen segítséggel nem szolgálnak, támogatást sem kapok ugye, csak jelentgethetek meg mindig, úgy döntöttem, hogy örülnék, ha szakítanék velük, meg amúgy is felesleges lenne, mivel úgy néz ki, hogy ha nem vettek fel a suliba, akkor Londonban fogok dolgozni (már meglenne a helyem).
Szerintetek lesz ebből valami bajom? Nem nagyon értek az ilyen paragrafusokhoz, stb, de nem akarok bajt, csak töröljenek csendben.
Kérlek titeket csak normális válaszokat adjatok, az utóbbi két hónap jóval bonyolultabb volt, de nem akarok órákat zengeni!
Előre is köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!