Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha kiközösítik...

Mit tegyek ha kiközösítik teljesen a kerekes székes tesoma? ( több infó lent )

Figyelt kérdés
Mit tegyek az ellen hogy az osztálytársaim ne sértsék vérig és ne bántsák a tesomat ( aki fiú, egy idős velem )? De sajnos ő kerekes székes, azonban annak örülünk hogy egy suliba járhatunk mert az épület úgy van kialakítva hogy ő is tudjon minden gond nélkül közlekedni. Amúgy elsős gimnazistás vagyunk .

2012. jún. 6. 18:48
 1/1 anonim ***** válasza:

Hát szerintem várjatok. Ha meg ismerik a többiek, biztos nem fogják cseszegetni, sőt ha tesód nem annyira félénk, akkor pár hét, hónap múlva már az osztálytársak is védeni fogják az esetleges rosszmájúaktól. Tök egyértelmű hogy a legtöbb ember, főleg fiatalok nem nagyon tudnak mit kezdeni az ilyen helyzettel, és így azt követik aki mégis, az az aki elkezd trollkodni, meg csinálja a baromságot. Én magamat olyannak vallom, hogy ugyan nem nevetném ki tesódat, de magamtól biztos nem is mennék oda hozzátok hogy barátkozzunk. Gondolj arra, hogy ha az emberek nem is ezt mutatják, akkor is szívesen segítenek, szóval esetleg kezdeményezhetnétek, kérhetnétek itt ott egy kis segítséget, még ha nincs is rá szükség. Hidd el aki egyszer segít, az onnantól nem fog nevetni rajta, rajtatok, és lehet ki is áll mellettetek. Azt semmikép nem ajánlom hogy máshova menjetek, mert szerintem eleinte mindenhol ez lenne, mindenkinek kell egy kis idő hogy hozzászokjon a dolgokhoz. A legjobb szerintem az lenne, ha a főkolompostól (biztos van ilyen az osztályba) kérnétek valamiben segítséget, és ha ő segít, akkor húzza magával a többieket is. Ha nem segít, akkor ezt az embert tudom sajnálni. Viszont ha így van, akkor keresd azt az embert, aki nem nevet rajtatok, de nem is keresi a társaságotokat. Ez vagyok én:) Szívesen segítek, és nem leszek elutasító. Egyébként az, hogy kerekesszékes tesód, szerintem nem jelent nagyon semmit, minden osztályba van olyan hogy eleinte kinevetik a másikat, mert pl annak rosszabb ruhája van, vagy valami, később mégis ugyanúgy az osztály részévé válik ez az ember is, és elfogadják, egy max két éven belül olyan lesz mintha egyfajta család lenne az osztály. Ez is egy ilyen helyzet szerintem, szóval csak legyetek nyitottak, de ne akarjatok erőszakosan ismerkedni. Lehet ez így nem egy nagyon jó tanács, de pl az is segíthet ha egy tanárnak beszóltok, és azon a többiek nevetnek:P Tehát rá kell őket ébreszteni, hogy tesód, és te is ugyanolyan emberek vagytok mint mások, sőt megkockáztatom, hogy ti sokkal jobban megbecsültök egy barátságot, mint akik nincsenek ilyen helyzetben. Szóval csak kitartás, és bátorság!

Remélem valamennyit tudtam segíteni!

Üdv!

21/F

2012. jún. 8. 04:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!