Saját ismerőseim loptak el tőlem több mint 100 ezer Ft-ot. Mit tegyek? Hogyan derítsem ki, hogy ki volt a tettes?
Ötletekre és tanácsokra lenne szükségem. Megpróbálom leírni, hogy mi a mostani helyzet és, hogy hogyan alakult ki.
Szüleimmel és 2 húgommal élek együtt (mindkettőnek van barátja). Az utóbbi időben keveselltem a pénzem, kevesebb volt mint amire emlékeztem és erről a szüleim és a húgaim is tudtak. De persze nem mertem senkit gyanúsítani, tehát gondoltam csak nem jól emlékszek. A legutóbbi összeg amiben valamennyire biztos voltam az kb. 50 ezer Ft.
Aztán egyik nap odajön hozzám a nagyobbik húgom, hogy beszélni akar velem. Elmondta, hogy a barátjával láttak bemenni valakit a szobámba, de nem tudták beazonosítani, mert már sötét volt és a szobám amúgy is az emeleten van. Azon gondolkodtak, hogy megnézzék-e, ki volt az de végül nem mentek fel. Ezt azért mondta el nekem, mert ugyebár tudta, hogy keveslem a pénzem és ezért aggasztotta a dolog. Mikor végighallgattam, felmentem megnézni a pénzem és egy 20assal kevesebb volt. Ekkor teljesen ledöbbentem. Tudtam, hogy akkor nem én tévedtem, hanem már máskor is loptak tőlem, és nem kevés pénzről van szó.
Ezt elmondtam a húgomnak is, és végül jött a barátja is és 3an beszélgettünk a dologról. A barátja felajánlotta, hogy tud nekem hozni egy kamerát, amivel talán sikerül rajtakapni a tettest ha még egyszer próbálkozna. El is hozta de az első pár napban nem üzemeltem be – gondoltam ilyen kevés pénzből már csak nem mernek ellopni. Aztán pár nap múlva megint eltűnt egy 20as, és már csak 10 ezer Ft maradt. Ekkor jött el az a nap amikor a szüleimmel is leültünk beszélni a húgommal és a barátjával együtt. Persze ők sem akartak hinni a fülüknek, mindenkit sokkolt ez a hír. Abban maradtunk, hogy bekamerázom a szobám és várunk. Megegyeztünk, hogy senki nem beszél senkinek a történtekről. Teltek múltak a napok, persze ezután már nem tűnt el pénz a fiókomból. Úgy gondoltam, hogy a nagyobbik húgomat és a barátját sem zárhatom ki a gyanúsítottak közül, de persze ezt nem mondtam nekik.
Aztán egy idő után kiderült, hogy a kishúgomék is tudnak a dologról és persze mindenki ártatlannak vallotta magát.
Tehát a családból mindenki tudott a történtekről. Úgy döntöttem beszélek a nagyobbik húgommal, elmondtam neki, hogy őket sem zárhatom ki teljesen, főleg a barátjára gyanakodtam, mert amíg nálam volt a kamera de még nem volt beüzemelve, ő többször is megkérdezte, hogy elindítottam-e már. Persze a húgom meg tudta magyarázni a dolgokat és megint csak nem jutottam előbbre.
Mindenki tudott mindent, és mostanra már a az unokatestvéreim is tudtak mindent. Tudtam, hogy ilyen állapotban már senki nem fog újra próbálkozni, már csak azért sem mert jóformán a pénzem is elfogyott.
Tehát ez lenne a helyzet, hetek óta ezen rágódok, feszült vagyok, az egész családi légkört megromlott. Valahogy ki kellene deríteni, hogy ki merte megtenni ezt. Nem szeretném ha az illető a markában nevetve megúszná ezt az egészet.
Sajnálom, hogy ilyen hosszúra sikerült ez a levél, de gondoltam, így jobban átlátjátok a helyzetet és talán tud valaki segíteni. Előre is köszönöm
Amikor először eltűnt a pénzedből már akkor kellett volna új helyet keresni és bekamerázni a szobát a csali összeggel.
Persze késő bánat eb gondolat.
Ökörköri
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!