Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ti, hogyan használnátok fel...

Ti, hogyan használnátok fel ezt az összeget?

Figyelt kérdés
20 éves férfi vagyok kőműves végzettséggel, voltam már külföldön apámmal, kerestem 250ezret,abból 100ezret kifizettek borítékban az apáméval együtt, abból semmit sem láttam, a szüleim azt mondták most másra kell a pénz. Most kaptam meg a maradék 150 ezret, de ezt most bankszámlára,így ezt nem tudták elvenni, most külföldön vagyok 1 hónapja és még maradok is 1 hónapig, elvileg 700ezret kapok a saját bankszámlámra. Külön szeretnék menni,mert mikor Magyarországon dolgoztam,akkor is számítottak otthon az egész fizetésemre,pedig a szüleim is dolgoznak, én viszont már a saját lábamra szeretnék állni,családot szeretnék,3 éve van barátnőm vele szeretnék tervezni,de őt sem tudják elfogadni,ahogy azt sem hogy elszeretnék költözni otthonról. Ti hogyan használnátok fel ezt az összeget, be mernétek vállalni, hogy akár az ország másik felébe is költöznétek, ahol munkát kaptok, és addig élni ebből a pénzből,még ha a szüleitek meg is haragudnak érte??
2012. máj. 28. 15:28
 1/6 anonim ***** válasza:

Én biztos nem maradnék otthon. A barátnőmet (feltéve, ha jönni akar) vinném.

Mennyire beszéled azt a nyelvet, ahol eddig dolgoztál? Miért nem maradsz azon a munkahelyen?

Ha otthon maradnék leszögezném, hogy ez az én keresetem ez a jövőmre kell, nem adom, nekik is van. Esetleg beszállok a számlák fizetésébe. (Bár ilyen erőszakos szülők mellett, akik meglopják a saját gyereküket nem maradnék).

2012. máj. 28. 16:05
 2/6 A kérdező kommentje:
A barátnőmnek(19éves) még van vissza 1 év a suliból. Oda ahol kint vagyok csak 1-2 hónapra lehet kimenni, ezért otthon kéne szállás, apámra rájön az idegroham, akkor kidobja az összes cuccom az utcára, ezért ha hazaérek albérletet kéne bérelnem még ha nem is élek benne, vagy valamit kikéne találnom. Alapfokon beszélem,de folyamatosan tanulom a nyelvet.
2012. máj. 28. 16:09
 3/6 A kérdező kommentje:
Ha már feltettem itt a kérdést,azt is elmesélném, hogy ha a barátnőmmel találkoztam mikor otthon voltam, nem lehettem vele 1 órát sem, mert rögtön felhívott anyám, hogy ha nem megyek haza rögtön, akkor kirakja őt és a 2 fogyatékos bátyjámat otthonról, pedig elvileg a ház anyám nevén van hiszen azért vette, hogy meneküljön apámtól, végülis ez 1 éve nem így történt, mert magával hívta az új házba. Anyámat sem kell félteni, volt hogy felhívta a barátnőmet, hogy ne zaklasson engem, pedig nem zaklat, szeretjük egymást, csak hogy szét válasszanak, nekik nem érdekük, hogy mi együtt legyünk és külön menjünk. Egy ideig tudtam tavaly játszani azt is, amikor még itthon volt munkahelyem, hogy dolgoztam, otthon azt hazudtam nem kaptam fizetést, de ez sem megy örökké,főleg így, hogy apám tudja, hogy a kinti cég fizet.
2012. máj. 28. 20:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Úristen... Ilyen emberek vannak? Most már egészen komolyan sajnállak. :(

Szerintem, ha már albérletet szerzel lakj is benne, onnan már nem követelhetik a fizetésedet, mert nem adnak semmit cserébe, a felnevelés meg nem hivatkozási alap, csupán zsarolás lehetne. Így a holmidat sem kéne féltened tőlük.

A barátnőd elmentheti anyád/apád számát, így, ha megint zargatná, csak nyomja ki. A barátnőd biztos megérti a helyzetet és, ha megvárjátok azt az egy évet - és ő is akarja - szerintem húzzatok el a környékükről.

Azt megkérdezhetem, hogy a bátyáidat miért akarja kirakni? Eddig annyit leszűrtem, hogy uralkodni akarnak rajtad, irányítani és korlátozni. Ja igen és a pénzedre utaznak.

Hát nem tudom ebből mit lehetne kihozni, de szerintem minél előbb menj el, akkor sérülsz a legkevésbé.

És mikor mész legközelebb dolgozni oda ki? Kérvényezd, hogy külön adják a pénzedet kézbe vagy számlára, de csak neked! Mi az, hogy másnak adják, ami a tied? Ilyet fizetéssel nem csinálhatnak! Mi a garancia arra, hogy te megkapod? (Mint láttuk semmi).

Szerintem csak úgy szabadulsz meg, ha elköltőzöl lehetőleg minél messzebb és mented, ami menthető. Nem tudom hogyan viszonyulsz a szüleidhez, mit érzel, de ahogy ők viszonyulnak hozzád, az szerintem nem egy szülőhöz méltó viselkedésmód.

2012. máj. 29. 08:41
 5/6 A kérdező kommentje:
Apám ezzel fenyeget, mert tudja, hogy azért csak szeretem a családom. Tudja, hogy a tehetetlen bátyjáimmal hat rám, de ha mindig velük törődök akkor mikor lesz saját családom? :/ és tudom, hogy nem teheti ki sem a tesóim sem anyám szűrét, de fáj,mert bennem van az, hogy mivan ha mégis megteszi.. A mostani fizetésem már külön a saját számlámra utalják,ezért érzem azt,hogy most kéne okosat lépnem!!
2012. máj. 29. 14:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Melyik országban vagy ?
2018. márc. 19. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!