Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Angolosok ez hogy is van?

Angolosok ez hogy is van?

Figyelt kérdés

Mikor kell a go után to?

Pl. I go to the cinema.

I often go clothes shops

És ha azt akarom írni hogy: Ők futball edzésre járnak.. oda is kell to a go után?

They usually go TO football training.

2012. máj. 24. 16:03
 1/8 A kérdező kommentje:

És ez így értelmes?

My father is a contractor. He sells ice-cream on summers and vegetables on winters.

2012. máj. 24. 16:10
 2/8 A kérdező kommentje:

és ez :

Before long we be made one.

2012. máj. 24. 16:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Azért kell a 'to' mert ez a szabály. És nem I go to the cinema, hanem I'm going to the cinema. Az első kommentedben szerintem az évszakok elé kell egy-egy 'the', de amúgy oké. Az utolsó mondatodat meg nem értem, mit akarsz mondani?
2012. máj. 24. 16:16
 4/8 A kérdező kommentje:

Azt hogy:

mi nemsokára összeházasodunk

a be made one-ra ezt találtam

2012. máj. 24. 16:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom, én ezt a kifejezést nem ismerem, azt mondanám inkább, 'We're getting married soon.'
2012. máj. 24. 17:23
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi
2012. máj. 24. 17:25
 7/8 A kérdező kommentje:

Valamit úgy írnak in winter, valamit meg in the winter.

MOst mivann??Hogy van ez? :S

2012. máj. 24. 19:02
 8/8 anonim ***** válasza:
ha valaHOVA megyünk, akkor kell a "to". Tehát moziba megy, akkor "go TO the cinema", ha iskolába megy, akkor "go TO school". Viszont ha a mondatban nem egy helyet, hanem mondjuk egy cselekvést jelölünk meg, (pl vásárlást), akkor már szimplán "go shopping" vagy "go play something".
2012. máj. 25. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!