Ez most hogy van? A jobb kéz az jobb? Vagy esetleg a bal
kéz a jobb?
Figyelt kérdés
2009. jún. 27. 18:44
1/7 anonim válasza:
XD
Túlságosan egyszerű földi halandó vagyok ahhoz, hogy megértsem ezt a magasröptű kérdést.
2009. jún. 27. 18:46
2/7 anonim válasza:
Szerintem a bal kezesnek jobb lenni, még akkor is, hogy a legtöbb dolog a jobbkezeseknek van kitalálva, de a bal kezesek agyuknak más részét vagy máshogy használják. Én ezt hallottam, olvastam.
2009. jún. 27. 18:50
3/7 anonim válasza:
Legelső válaszoló:
Jaaa, vágom. Tehát azt kérdezed, melyik előnyösebb? Nos, régebben lenézték, megvetették, kiközösítették a balkezeseket, ma már persze mindegy. Én viszont irigykedve tekintek rájuk, hiszen a balkezeseknek az intuitív jobb agyféltekéjük a fejlettebb, ezáltal nagy esélyük van arra, hogy művészek legyenek. Lásd: Leonardo da Vinci. Jómagam zenélek, rajzolok és állítólag a művészlelkek körébe tartozom, de jobb kezes vagyok... tehát szerintem mindkettő jó. : )
2009. jún. 27. 18:54
4/7 anonim válasza:
Szerintem egyiknek sem jobb vagy rosszabb, de a jobb kezesekre van sok minden kitalálva és lehet, hogy a bal kezeseknek bizonyos dolgokat nehezebb megtenni. Én nem értem azt, hogy régen a bal kezesek miért voltak kiközösítve, de tényleg így volt. Régen volt olyan mende-monda is, hogy azért nem jó balkezesnek lenni, mert a balkezeseknek gyengébb a szíve és előbb meghalhatnak...ezt rengetegszer hallottam ismerősöktől a 80-as években. Nem látom az összefüggést.
2009. jún. 27. 19:40
5/7 anonim válasza:
Érdekes az előttem írt megjegyzés.A családomban többen is vannak balkezesek,és mindenkinek van gond a szívével.
Ez persze lehet genetikai ok is.Amúgy meg az egyik balkezes rokonom 80 éves korában halt meg agyvérzésben.Tehát az állítás nem igaz.
2009. jún. 27. 20:42
6/7 anonim válasza:
Szerintem tökmindegy. Én kiskoromban balkezes voltam de átszoktattak a jobbra. Amúgy nemtom honnan szedtétek azt,hogy a balkezesek ügyesebbek a művészetekben,mert az én egyik balkezes ismerősöm szörnyen rajzol.. :D
2009. jún. 28. 13:17
7/7 anonim válasza:
Az hogy egy ember rosszul rajzol balkézzel az nem jelenti hogy mindenki, aki balkezes szörnyen rajzol. Én balos vagyok, és sokkal több dolgot meg tudok csinálni. Mivel a jobb kéz eleve ügyes. Így a balkezesek duplán ügyesek. (persze nem mindig) Sztem hülyeség átszoktatni valakit. Így csak jót vesztesz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!