Mi a különbség a nemzetközi postacsomag és a levélpostai küldemény között? Miért kerül ötször annyiba az első?
:D Köszi, akkor a levélpostai is ugyanolyan biztonságos, csak sokkal jobban megéri?
(Nem szoktam külföldre feladni csomagot, de unokatesómnak gyereke született, szeretnék valamit küldeni nekik, és eléggé ledöbbentem, hogy ennyi fajta postázási lehetőség van, de azt nem írják, hogy mi a különbség, csak annyit látok, hogy brutális eltérések vannak az árban)
Első vagyok:
Valójában nincs különbség köztük, mert levelet is adhatsz már fel (igaz, max 2 kg-ig) ha a leghosszabb oldala nincs 60 cm és a három kiterjedésbeli mérete meg max 90 cm. Attól függ mit szeretnél küldeni. Csomagban általában nagyobb dolgokat szoktak, ezért is drágább.
Azt nem értem, hogy levélpostaival "M zsák" kategóriában akárhány kilóig feladhatok a postai díjszabás pdf szerint. Pl. én Ausztráliába szeretnék egy 5 kilós csomagot feladni, ez levélpostaival 6210 Ft lenne, postacsomaggal viszont 15675 Ft!
És rákerestem erre az "M zsák"ra, de a leírás alapján nem értem, mi a különbség a csomag és e között:
"M zsák: A külföldre azonos címzetteknek, azonos címre szóló küldeményeket tartalmazó zsákokat „M” zsáknak nevezzük. Az „M” zsák lehet elsőbbségi vagy elsőbbség nélküli. Tartalmazhat nyomtatott termékeket; nyomtatványt, hírlapot, könyvet , illetve bizonyos tárgyakat; lemezt, mágnesszalagot, kazettát, kereskedelmi árumintát stb."
bizonyos tárgyakat... stb..??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!