Boldog vagy? Ha feltennéd magadnak őszintén a kérdést, mit válaszolnál?
Szerintem az emberek többsége akkor sem vallaná be hogy boldogtalan ha az volna.
A boldogság többféle dologból tevődik össze. Teljesen boldog ember nincs.
Boldog vagyok, mert van egy gyönyörű kisfiam, akit imádok, lehet jobban is mint kellene. Van egy jó állásom, jól keresek. Van saját kertes házunk. De van egy férjem aki viszont nem tudja kimutatni szeretetét és emiatt rettentő sok vitáink vannak. Van olyan hogy inkább hetekig nem szólunk egymáshoz, mert abból úgyis csak a vita lenne. Nekem több szeretetre, gyengédségre lenne szükségem, amit számomra nem feltétlenül a szex jelent.
Érdekes hogy mindig csak este jön rá az ölelhetnék, ami persze ha rajta múlna mindig szexszel fejeződne be. De ezt nem hagyom. Akkor inkább azt se. Napközben meg semmi beszéd, semmi ölelés, vagy egy puszi.
Akkor most boldog vagyok vagy sem.
Igen boldog vagyok. A boldogság a test, lélek, szellem elégedetsége - szerintem.
A testemmel nem vagyok megelégedve, de boldog vagyok vele hiszen van két szemem, két kezem, két lábam stb. a plusz kilók ellen lehet tenni, de ha pl. nem lenne lábam nem lehetne újat növeszteni helyette.
A lelkem boldog. Van családom, párkapcsolatom, van fedél a fejem felett, van munkám stb. Elégedett vagyok azzal, amit az Úr adott.
A szellememen nyilván lehet javítani, de úgy gondolom azt is karban tartom és tartottam eddig is.
Szóval igen boldog vagyok és tudom is miért.
Tudjátok "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk" Simon Weil
Igen is, meg nem is :)
Boldog vagyok, mert leérettségiztem és fel fognak venni oda, ahová szeretném, és valószínűleg olyan munkám lesz ezáltal, amit szeretek csinálni. Most először érzem, hogy sínen van az életem.
Boldogtalan vagyok azért, mert szeretek egy lányt, aki már nem szeret...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!