Mit írjak az Egri csillagok fogalmazásnak azzal a címmel hogy A héttorony foglya voltam?
Kedden fogalmazást írunk a suliban és itthon le kell írni a vázlatot,megpróbáltam de nem tudtam mit írjak bele.Egyszerűen kiesett e a rész.
Kérlek segíjetek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Török Bálintot erővel hurcolták el Budavár bevétele után Magyarországról, mert veszélyes volt a törökökre nézve. A török haláláig fogva tartotta. A könyv szerint a szultán felajánlotta a köztiszteletben álló nemesnek, hogy szabadon bocsátja, sőt, a budai pasa címet is neki adományozza.
Csak az a bibi :) hogy Török Bálintunk ízig-vérig magyar hazafi és kijelentette hogy a töröknek nem fog szolgálni soha. Ezenkívül volt még egy-két incidense, pl: át akarták téríteni mohamedán hitre, aztán Bornemisszáék érte mentek kiszabadítani, ami végül is kudarcba fulladt.
Ezekből költögess valamit, de meg van filmen is, ha az segít! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!