Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A magyar Hetednapi Adventisták...

HuniL kérdése:

A magyar Hetednapi Adventisták melyik Bibliát használják? King James Version vagy Karoli?

Figyelt kérdés
Amúgy létezik KJV magyar fordítás? Angliában élő magyar,"kezdő" adventista vagyok és sajnos nem értem meg rendesen az angol KJVt és érdekelne hogy anyanyelvemen melyiket használhatnám.

2012. máj. 4. 09:17
 1/4 anonim ***** válasza:
76%

Kedves Kérdező!

A Magyarországi Adventisták túlnyomó többsége a Károli Gáspár által fordított verziót használja. Kicsit régies nyelvezetű, de meg lehet szokni, és minden hibája ellenére a mai napig ez a legjobb fordítás. A fiatalok között van aki a mai nyelvezete miatt az új fordítású, úgynevezett "ökumenikus" kiadást használja. Úgy tudjuk, hogy magyar nyelven nem érhető el a KJV. Egyébként ami az angoloknak a King James fordítás, az a magyaroknak a Károli... :)

Testvéri üdvözlettel: Csaba

2012. máj. 5. 14:48
 2/4 anonim válasza:

Szia!

Főleg a Károlit használjuk, az egy nagyon pontos és szép fordítás. Vannak, akik protestáns újfordítást használnak, az érthetőbb, mint a Károli, de nagyon sokszor pontatlan, és van, ahol átírt. Magyarban nincs King James version, King James az az ember volt, aki angolra fordította a Bibliát.

Angolban pedig ajánlom a New King James Versiont (NKJV), ami a KJV érthetőbb változata, én is azt használom angolban :)

Sok áldást a bibliatanulmányozásban!

2012. máj. 11. 22:39
 3/4 anonim válasza:
És amúgy van sok magyar adventista Angliában (főleg Newbold környékén, ott ha jól tudom van magyar szombatiskola is), beszélhetsz velük is, és kérdezhetsz tőlük :)
2012. máj. 11. 22:42
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen válaszaitokat!Sokat segített!!:)
2012. máj. 13. 00:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!