Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kukoricacímerezésen mit kell...

Kukoricacímerezésen mit kell csinálni?

Figyelt kérdés
2009. jún. 22. 15:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én voltam régen ilyen építőtáborban.Két kukorica sor között mész,és amelyik kukorica tetején van egy "odanövés",valami szár szerű,azt kihúzod.És ez így megy a sor végéig,utána jön a többi sor.A munka kibírható,a hangulat szuper.
2009. jún. 22. 15:12
 2/8 anonim ***** válasza:
76%
ÉN tavaly voltam diákmunkán kukoricát címerezni. Az elöttem lévő nem tudom, hogy hol volt, de az a munka egy felnőttnek is kibírhatatlan. Van egy kukoricamenző. Van 5 db sor aztán jön az apa kukorica (amihez nem szabad nyúlni), azután megint jön 5 sor kukorica és ez a végtelenik. Beállítanak 5 ember az 5 sor elég és aztán mehetsz végig kilométereken át a kukoricába. Azt kell csinálni, hogy ami legfelülvan a száron ki kell húzni, lehetőleg úgy hogy 2 levéllel együtt. Szentem borzalmas munka, még akkor is ha vannak társaid akkikkel ott vagy. Úgy sem engedik hogy lazsájl.
2009. jún. 22. 15:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ráadásul minket összevagdostak a kukorica éles szélű levelei. Azt ajánlom, hiába lesz forróság, akkor is húzz vékony hosszú ujjú inget!
2009. jún. 22. 16:05
 4/8 anonim ***** válasza:
72%

A kukorica címere a virágja. A tetején nő. A porzós. A bibeszálak a csövön vannak. A hibridkukorica termesztésnél az anyának szánt sorokról leszedjük a virágokat, mielőtt a porzók kinyílnának.

Így a másik fajta kukorica fogja beorozni ami bibénket, aszomszéd sorból. Így keresztezik a kukoricát.

A kukoricacímerezés könnyű munkának számít. A legkönnyebb tulajdonképppen. Én sokat címereztem, már 10 éves koromban is, és aztán is. Volt hogy akkora volt, hogy gólyalábat csináltunk. Nem fárasztó munka, könnyű. Az a lényeg, hogy nem szabad elhagyni semmit, mert egyetlen virág is tönkre teheti a táblát. Tehát inkább figyelmet igényel.Vannak ilyen kis "fiakukoricák" arra is kell figyelni.

A virág legtöbb fajtánál könnyen kicsúszik. Közben lehet beszélgetni, mp3-azni, csak figyelni kell. Normál gyaloglási tempó mellett a két sorból jobbról balról balkéz-jobbkéz lépésritmusra lehet szedni. 10 méterenként vissza kell nézni, mert mindig van, ami elbújik. Hosszú de könnyű(gyolcs, indiai géz) nadrágot érdemes felvenni, és hosszúujjú, de vékony(pl. agyonmosott, vagy géz) inget. Természetes anyagból. Kalap, sapka vagy kendő szükséges. Esetleg napszemüveg. Tornacipő jó, amit nem sajnálsz, olyan. Papucs, szandi nem jó.

Eső esetére gumicsizma, esőkabát. Hidegre réteges ruha.

Tűző napra naptej. 2l víz, 3 szendvics, zsebkendő. Egy csoki, fáradtság esetére.

Nem tudom, milyen nyavigák írtak itt fenn, de ez tényleg gyerekmunka.

Próbáld meg legalább, van amikor alacsony a kukorica, könnyen jön, tényleg csak sétálni kell. szerintem könnyű pénz.

Hülyéskedni nem lehet közben, szépen , ritmusosan, és precízen kell csinálni. Friss levegőn vagy beszélgetni lehet, jó a társaság, nem nehéz.Tábori keretek közt buli.

Ezt kell kihúzni és eldobni a földre, de mielőtt porzani kezdene: [link] Fontos a földre, mert ha fennakad, még porozhat onnan.

nem vagy te olyan nyímnyám , mint ezek!!

2009. jún. 22. 16:24
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Egy hely, ahol leész a napon a kukorica összevág mindenütt, a kezeden tönkremegy a bőr...rettenetes körülményk!
2009. júl. 27. 19:56
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
amit a 16:24-es írt baromság!!!!!! Én voltam pár napot és szörnyű munka. Nem lehet élvezni mint azt ez a barom állítja. Én nem vagyok nyávogós, de mondták is nekem az össze felnőtt, hogy ez még egy felnőttnek is kemény munka. Enni nem engednek, csak ha végeztél, és senkit sem érdekel ha sz@rul csinálod. Mi több km-ert megcsináltunk, és a végén már csak 10-esével szedtük ki, meg dobáltuk, szal nem kell olyan keményen nézni. Aki azt írta hogy ez nagyon könnyá munka, az szentem egy balf@sz, vagy csak azt akarja hogy menj el. Én azt mondom hogy ennél rosszabb munka nincs.
2009. júl. 27. 20:15
 7/8 anonim ***** válasza:
egyetértek az előzővel, én is csak azt tudom mondani, hogy nagyon rossz munka.
2009. júl. 27. 20:16
 8/8 anonim válasza:
hát én 1x voltam tavaly 6napot, és nagyon fárasztó, de nagyon poén xD csak szórakoztunk, nem melóztunk anniyra keményen, meg dobálóztunk, meg ijenek, sztem nagy buli:D:D
2010. jún. 24. 21:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!