Milyen csomózási techinikával készül ez karkötő?
Figyelt kérdés
Egyszer évekkel ezelőtt láttam egy olyan cérnaval/fonállal készült karkötőt, ami henger alakú volt. Két színből állt és egymás után, kb. 1cm vastagságban váltotta egymást a két szín. Teljesen egyenletes volt a felszíne, nem volt lyukacsos. Ha jól gondolom, a cérna volt valamire feltekerve. de ez egyáltaán nem biztos. Valaki segítsen, hogy mi lehet a neve, esetleg,hogy lehet készíteni! Kb. 5 éve keresem és eddig nem találtam.2012. ápr. 24. 23:20
1/6 anonim válasza:
makramé vagy huszárfonás a neve a technikának, a kettő nem ugyanaz, de mindkettő olyan, mint amilyet leírtál
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. Keresgéltem interneten és találtam képeket róla, de maga a csomózási technikát még mindig nem találtam meg. Makramé csomózást találtam csak meg, a másik félét nem. Tudnál esetleg linkelni oldalt, ahol megtalálnálm ezt?
2012. ápr. 30. 22:32
3/6 anonim válasza:
4/6 anonim válasza:
5/6 anonim válasza:
Nem tudom a technika nevét, abban sem vagyok biztos, hogy ilyet akarsz csinálni, de azért megpróbálhatod, nem nehéz, és gyorsan készen van: Levágy kb. 30-40 cm-t abból a fonalból, amilyen színűt szeretnél (ha cérna ,akkor több szállal kell, bár én fonalból is 2-2 szálat használtam színenként.) sináltam egy hurkot, hogy össze tudjam kötni, a végét pedig hármas fonással dolgoztam el, de ezt természetese úgy csinálod, ahogy akaord. Na és a lényeg: a hurok után kiválasztottam egy szálat, azt a többin körbetekertem. Arra figyelj, hogy jó erősen "odasimuljon", mert különben nem lesz szép (ki fog látszódai az a szál, amit körbetekertél vele). Ha másik színre szeretnél váltani, csak egyszerűen igazítsd vissza a többihez azt, amelyikkel eddig dolgoztál, és tekergesd a következő színt, és így tovább. Nagyon fontos, hogy a végén ne tologasd már össze, ha esetleg nem lenne túl szoros, mert nekem így az egész elcsúszott és kezdhettem elölről. És csak akkor kezdj neki, ha be is tudod fejezni (max. 10 perc az egész), mert ha elengeded, szétcsúszik amit addig feltekertél rá. A magyarázás nem az erősségem ha valami nem volt érthető, írj nyugodtan, megpróbálom átfogalmazni!
6/6 A kérdező kommentje:
nagyjából értem, és végiggondolva ez az a módszer talán amiből olyan karkötő formát kapok amit szeretnék. köszönöm a válaszod, ki is fogom majd próbálni
2012. okt. 24. 21:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!