Festeni szeretnék, hogyan kezdjek hozzá? Még nem sokat tudok a dologról.
Rajzolni nagyon szeretek, de már unom a szürkeséget, viszont eddig csak vízfestékkel festettem (régen).
Hol lehet kapni olajfestéket, mennyiért, és hogy kell azt megcsinálni, hogy maradandó legyen (jó, nem évszázadokig, de azért amíg élek legalább)? Meg olyan tábla is kell, amin lehet festeni, vagy azt csak a feeling miatt érdemes venni? (rajzolni az íróasztalomon szoktam)
Meg úgy általában minden érdekelne, légyszi írjatok le mindent, amit fontosnak tartotok ezzel kapcsolatban!
Köszi!
Első lépésben beszereznék egy ezzel kapcsolatos könyvet.Több ilyen is van.Abból megismerheted a különböző technikákat,rajzolási-festési alapismereteket stb,
Vannak szakkörök is,ott is utána nézhetsz a dolgoknak.
A festékek többnyire beszerezhetők a papírboltokban,de elég drágák.Először tájékozódj a témában,azután áldozz a hozzávalókra.
Köszi a válaszokat!
Nincs vele semmilyen komoly szándékom, csak mivel imádok rajzolni, és eddigi életemből kimaradt a festés, gondoltam kipróbálom :) Szóval nem gondolom abban az értelemben komolyan, hogy ezzel akarok majd foglalkozni, csak élvezetből csinálnám, mint a zenélést vagy a rajzolást...
20 vagyok, ilyen szakkörön kilógnék a sorból? :D
Szia!
Olajfestéket művészellátóban vehetsz. Mostanság láttam élelmiszer boltokban is (Lidl, Plus) de ilyet ne vegyél, ha jó minőséget, és maradandót akarsz. Egy olajfesték ára (pebeo xxl, de ez marha nagy) 1500 Ft körül van. Ez a legolcsóbb. Vannak ennél kisebb méretűek is, kb 700 800 ftért, amiknek jobb a minősége, de kezdetnek elég lenne neked egy pebeo is. Az olajfestékeknél úgy van, hogy minél kisebb és drágább, annál jobb, határ a csillagos ég szinte:) Láttam 2000 3000 ftért készletet is, picikből, ha kis képeket akarsz, és nem kell sok festék, ilyet vegyél. Ha mégis maradnál a nagyoknál, kelleni fog a 3 főszin, + fehér, és témától függően a többi szin. Nem árt venni 1-2 barnát, zöldet, narancsot, bár ezeket ki tudod majd keverni, de ennek a festéknek nem a legjobb minősége, ezért egy idő után midnen szin bebarnul, még a palettán. Kelleni fog pár ecset, minimum munkácsy, ezekből vannak egész olcsók is. A méret a vászontól és az ecsetkezeléstől függ. Egy kisebb képhez elég pár kisebb ecset, minél részletesebben dolgozol, annál kisebbek. De akkor sem árt beszerezni egy minimum 20-30 as lapos ecsetet. Oldószernek terpentint használj, és ne hígítót, mert ez matt felületet eredményez. Állványt érdemes szerintem venni, bár festhetsz földön is, de az kevésbé kényelmes. Egy állvány kb 12.ezertől kezdődik. Már említették előttem a szakkört, szerintem simán elmehetsz valahova, nem fognak kinézni:) Sok ember kezdte még nálad is később a festést, és volt akik beleírták magukat a művészettörténetbe:) A könyv sem rossz ötlet, de nem árt, ha valaki segítséget ad, egy hozzáértő megnézi a képeidet, mert sokszor a családtagok és a hozzá nem értők elfogultak, és nem látják a hibákat. Ha van kérdésed írj:)
Köszi a választ!
Valami konkrét könyvet tudtok javasolni? (most nem nagyon van pénzem tanfolyamra, majd ősszel)
Lehet, hogy még felmerül valami, akkor majd írok :)
Amúgy onnan jött az ötlet, hogy azt álmodtam, hogy kiállításom van :D És az egyik képre, amit álmomban kiállítottak emlékszem és baromi jó, muszáj megfestenem :)
Mégegyszer köszi, tök nagy most a lelkesedés :D
Szia, hogy állsz a dologgal? Megfestetted az álmodat?
Csak arra akarok reflektálni, hogy nem lógsz ki a sorból a szakkörön, én 30 évesen kezdtem művésztanárhoz járni, nagyon jó volt. Mesélte a tanár, hogy még idős emberek is járnak hozzá, hobbiból. Nincs is ennél szebb dolog!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!