Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért baj az ha segítek a...

Miért baj az ha segítek a rászorulókon?

Figyelt kérdés

Néha megállítanak az utcán, hogy beteg, rászoruló gyerekeknek,stb gyűjtenek és én akkor szoktam valamennyit adni, persze aki velem van8barát, családtag) rögtön lehülyéz, hogy most aztán jól lehúztak, meg de hülye vagyok hogy adtam, úgyse fogják tudni, hogy ki adta. De én nem is ezért csinálom, egyszerűen megsajnálom őket, és nem tudom megállni, hogy ne adjak.

Tényleg ekkora hülye lennék, vagy ne foglalkozzak velük, mit csináljak?

2009. jún. 21. 07:26
 1/7 vav22 ***** válasza:
100%
Nemes dolog, hogy segíteni szeretnél a rászorulókon, a probléma az, hogy az utcán ilyen-olyan szervezet vagy akármicsoda nevében gyűtők legtöbbje csaló, így valami szemét zsebébe rakod a pénzt... Jah! És az se tévesszen meg ha kártyát mutat fel meg papírokat ma már bármit úgy lehamisítanak, hogy azt te vagy én nem fogjuk észrevenni meg amúgy sem kezdők már. Szerintem ez a legrosszabb formája az adakozásnak... Inkább menj be alapítványokhoz, vagy látogass meg egy árvaházat mondjuk karácsony előtt 1-2 játékkal stb. stb. Ezer más módon tudsz segíteni. Remélem a segítőkészséget azért megmarad sokáig, csak ne így...
2009. jún. 21. 07:54
 2/7 anonim ***** válasza:

Nem az aalpgopndolat a baj, hanem az hogy ezek jó része átcseszés és tudod mikor kerül az pl beteg gyerekekhez? majd amikor én a holdra ...

Ha meg nem átcseszés és mégis létező szervezet, akkro s elegyenek illúzióid, mert akkor meg a jelenlegi korrupciós cvsatornákban elfolyik az a pénz .... Úgyhogy én már realistább vagyok, nem etetnek meg, és leszoktam az ilyen adakozásról. sajnos ez se tud normálisan működni itt.

2009. jún. 21. 08:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha adakozni szeretnél, keress egy bejegyzett alapítványt, küldj nekik néha pár ezer forintot, vagy amennyit akarsz, az biztosan oda jut, ahova szánod. Nekem a koraszülött mentők például nagyon szimpatikus alapítvány, de rengeteg lehetőség van. Az utcai kéregetőket a Tescoban láttam egyszer viszont, banánnal, meg drága üdítővel.
2009. jún. 21. 08:39
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha adsz a koldusoknak, ha nem, úgyis rossz lesz a végén (legalább is a legtöbb esetben). Vannak bizonyos "maffiák", amik "befogják" a koldusokat, és mondják nekik, hogy amit gyűjtenek azt oda kell hogy adják. Ha adsz, akkor a maffia kapja a pénzt, ha nem, akkor szerencsétlen ember pórul jár, mert megfingatja a maffia, mert nem gyűjtött elég pénzt. Vagy a másik eset, hogy elkölti cigire, meg tablás borra.
2009. jún. 21. 08:41
 5/7 anonim ***** válasza:

Pár tanács:

1.Ha adsz a koldusnak, ne pénzt, hanem a boltba vegyél neki ennivalót, stb.

2. Ha már ezeknek az utcán kéregető "beteg gyerekek számára" stb gyűjtő emberekkel találkozol, akkor mondd azt nekik, h utcán elvből nem adsz pénzt, de ha megadja az alapítvány pontos nevét, és a számlaszámát, akkor szívesen fizetsz egy kisebb összeget.

Na most, ha ilyennel nem tudnak szolgálni, akkor biztos h csak csalók.

2009. jún. 21. 10:56
 6/7 A kérdező kommentje:
Akkor lehet nekem is körültekintőbbnek kell lennem, kinek adok, csak azért nem gondoltam volna, hogy vannak akik ezzel is visszaélnek és így szereznek maguknak pénzt :S Köszönöm a tanácsokat, megfogadom!
2009. jún. 21. 12:15
 7/7 anonim ***** válasza:
Régen én is adtam többször. Három éve vöröskeresztes önkéntes vagyok, azóta látom, hogy hatékonyabban is lehet segíteni. Csak egy hajléktalan van, akinek szoktam adni a mai napig néha.
2009. jún. 21. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!