Ingatlan adás-vételének a másolatát honnan tudom beszerezni?
eladó és vevő? olyan nincs
hány éves vagy ?
gondnokság alatt vagy?
ha okok van, okuk van.
Mi a Te problémád?
megrövidítettek? gyámhivatal, bíróság
Köszönöm a válaszokat,az eset bővebben,hogy érthető legyen.
Örökségemet-ingatlan-eladtuk 1/2 arányban az anyámmal,mivel apum meghalt,majd "vettem" az örökségemből kissebb ingatlant.És mivel anyám intézett mindent-nagyon szereti ha az ö kezében van az irányítás-nála és ügyvédjénél maradttak a papírok.Mivel több gyermekem van nem értem rá ezzel foglakozni és megbíztam az anyámban, de sajnos így utólag rájöttem,hogy kár volt.Kiderült még a részemből kell lennie,eladás-vétel különbözet,ezért kell beszereznem az adás-vételiket,hogy ügyvédhez tudjak fordulni.
Neki van saját lakása+amit az én örökségemből "vettem"lakás is az ö kezében van,vagyis kiadja, és mint megtudtam még a holtigtartó haszonélvezetét is rátette és én hülye ezt is aláírtam,mert nem olvastam el,hogy mit is írok alá.
földhivatalba
meghatalmaztad, és nem kérted számon?
tudod bizonyítni, hogy a te pénzed volt?
(nagyon durva, hogy haszonélvezetit jegyeztetett be - ha jól értem,
vagy ha azon is volt, amit örököltél apukádtól, akkor meg nem )
a elolvasol egy 3 oldalas szerződést, attól még nem hal éhen a gyereked - már bocsi
értem, hogy megbíztál, de csalódtál.
mondhatják azt is, hogy az eladásnál az adózás miatt "írtak kevesebbet" a papírra, mint ami pénzt vártál
az meg fedezi a kislakást.
(ha nem abban laksz, akkor nagy gondod nem lehet.)
Igen totál hülye volt,de ezen már nem tudok változtatni.Az ügyvédjét is régóta ismerem és tulajdonképpen odamentünk a férjemmel és minden elolvasás nélkül aláírtunk egy halom papírt.
Az eset még annyiban bonyolult,hogy a tulajdonjogomat átadtam az egyik gyerekemnek,ezért is kellett annyi mindent aláírni,még a férjemnek is.
Azt viszont nem egyértelmű,hogy ha az örökségemen,amit eladtunk és azon rajta volt az anyám,plusz az apukám haszonélvezete,akkor logikus,hogy amit az örökségemből vettünk lakás,az anyám haszonélvezetével terhelt lesz?
Jó,hogy a haszonélvezet rászáll,de ha eladja,akkor az újonan vásárolt lakásra-az én részemből vásároltra- automatikusan rákerül az ö holtigtartó haszonélvezete?
Nem, nekem van saját ingatlanom,de sajnos azon is az ö holtigtartóhaszonélvezete van.És tulajdonképpen-és ezen megy a vita-nem kérem a fenn maradó részemet,csak kértem vegye le az én házamról a haszonélvezetét de nem hajlandó.Beszéltem egy ügyvéddel,hogy annak fejében esetleg meggyőzhető lenne.
nem kerül rá automatikusan, csak erkölcsileg érthető-számomra
pénzért nem mondana le a haszonélvezetéről ? (ha okos, és a jelek szerint az, akkor nem)
szeretnéd eladni a kislakást, vagy a hasznait szedni, vagy félsz, hogy kirak a híd alá? vagy miért fontos ez most (már) ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!