Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen volt az iskola a...

Milyen volt az iskola a 70-es,80-as években?

Figyelt kérdés

A 70-es, 80-as évekről írok kis előadást, de kevés információt találtam az interneten.. A szüleim pedig már sok mindenre nem emlékeznek..

Arra vagyok kíváncsi, hogy szigorúbb volt-e a tanítás ebben az időszakban, miben tért el a maitól..

Hogy milyen feladatai voltak egy úttörőnek? Miket kellett csinálni, stb.

Milyen szórakozási lehetőségei voltak akkoriban egy fiatalnak? Szorosabbak voltak az emberek kapcsolatai?

Köszönöm a válaszokat^^

2012. ápr. 13. 14:41
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én 70-78-ban voltam ált.sulis, 78-82-ben gimis.

Jóval szigorúbb volt az iskola, mint a mostani időkben (a gyerekeim a 80-as évek végén születtek)

Sokkal jobban tiszteltük a tanárainkat ált.suliban és gimiben is, nagyobb fegyelmet követeltek.

Most pl. iskolaidőben a gimi mellett kint az utcán cigiznek a gyerekek. Nálunk ezért kicsapás járt.

Most sok tanár panaszkodik, hogy nem tud megtartani egy órát normálisan, olyan rosszak a gyerekek. A mi időnkben aki kezelhetetlen volt, kizárták az iskolából. Persze az is igaz, hogy azt a tanárt, aki nem tudott fegyelmet tartani, vagy megfelelően tanítani, a következő évben már nem alkalmazták.

Alsóban kisdobosok voltunk, felsőben úttörők, középsuliban KISZ tagok.

Ált.suliban egy iskola volt a raj, azon belül voltak az őrsök, osztályonként általában 2 (attól függően, hogy gyerek járt az osztályba, mi 30egynehányan voltunk) A kisdobosoknak mindig egy úttörő volt az őrsvezetője (ezzel is segítve a beilleszkedésüket a suliba) Őrsi órákon a kicsik főleg játszottak, a nagyobbak játszottak, segítettek a suli környékét rendben tartani, segítettek idős embereknek. Voltak őrsök közötti vetélkedők (mint most a kihívás napja)

A KISZesek már vegyesen voltak különböző osztályokból és évfolyamokból egy-egy csoportban. Ritkább volt a KISZ gyűlés, mint az őrsi gyűlés, de voltak más KISZ programok: mozi, színház, kirándulás, múzeum látogatás, diszkó. Ezek vagy egy alapszervezetnek voltak, vagy meghívtak más alapszervezetet is (remek ismerkedési lehetőség volt) Persze mindegyiken ott volt(ak) a patronáló tanár(ok)

A kapcsolatokban ott is voltak szorosabbak is és lazábbak is (egy volt gimis osztálytársnőmmel a mai napig barátnők vagyunk annak ellenére, hogy fizikailag már több mint 20 éve kb 500 km választ el minket)

2012. ápr. 13. 20:04
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ^^
2012. ápr. 25. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!