Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ez büntetendő vagy nem?

Ez büntetendő vagy nem?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Azok gondolkoztam a minap,hogy mások képeivel való visszaélésért,milyen büntetés jár.

Ugyanis,ismerek pár facebook felhasználót,meg mmorpg-vel játszó emberkéket,akik mások képeivel élnek vissza.

Például: Van egy fiú/lány, aki egy másik fiú/lány képét rakja ki,és azt mondja,hogy a képen ő látható és nem más...

Anno egyszer,megkérdeztem egy ismerősömet erről,ő azt mondta,hogy mivel az egyének (akiknek a képeiket felhasználják mások) maguk tették publikussá a képeiket,(pl facebook-on.),ezért ezt nem lehet bűntetni. Hiszen,ha egy közösségi portálon valaki kirak magáról pár képet,és publikussá is teszi azokat,az azt vállalja,hogy a képeit mások is felhasználhatják.. Tehát a kérdések:

1. Ez tényleg így működik,ha valaki publikussá teszi a képeit,akkor mások felhasználhatják,büntetlenül?

2. Ha nem így működik,és büntetni is lehet,akkor milyen büntetésre lehet számítani?

3. Ha nem úgy működik,de nem lehet büntetni,akkor az "áldozat",akinek visszaéltek a képeivel,mit tud csinálni?

2012. ápr. 10. 18:50
 1/3 anonim ***** válasza:
Ez nem hinném hogy jogilag nagy bűn lenne de etikátlan és szánalmas.
2012. ápr. 10. 18:54
 2/3 anonim válasza:
Sajna csak az büntetendő, ha látszik a melle vagy a nemi szerve és 18 éven alatti.. én így tudom.. de ha mellé lejárató kampány is jár, akkor az más tészta.. vagy szex-hirdetésekkel fut, az megint más tészta.. de ruhában, szexi pózban, nem büntetendő!
2012. jún. 2. 22:23
 3/3 A kérdező kommentje:
És ha pl bikinis képeket tesz publikussá valaki pl facebook-on?
2012. jún. 3. 16:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!