Mi a "polgárpukkasztás" fogalma, mit jelent?
pl Ady Endre csinálta azt, h bement a vendéglőbe ahova csak az sznob urak jártak - jöttment költőknek nem volt mit keresni ott - és hangosan kérte az ennivalót, hangosan kérte a jobbnál jobb borokat, úgy h mindenki hallja és jóízűen evett és még borravalót is hagyott, mert megtehette (úgy olvastam, h néha hetekig spórolt, h ezt meg tudja tenni). Ez polgárpukkasztás volt részéről, az urak úgy gondolták nem teheti meg költő létére, nincs miből és le is nézték a mesterséget.
Valamint az is polgárpukkasztásának számít, h nyilvános helyen mutatkozott Lédával mint pár, Léda pedig férjes asszony volt. Ez nem volt elfogadott az akkori időkben.
ez a két példa jutott eszembe aminek utána is lehet nézni. az első válaszoló elvégezte a munka nagy részét .. én csak egy irodalmi példát hoztam ..
jó8 !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!