Van olyan ország (az egész világon) ahol NEM élnek, nincsenek romák, cigányok?
Kedves Anita!
Én sem kötekedni akartam, csak válaszoltam egy kérdésre. Tudtommal ezért van ez az oldal. De csak hogy ne maradj kielégítetlen, válaszolok; igen, a cigány egy népcsoprtot jelöl, így ha nem szereted őket, rasszista vagy. Igen, ők is mind rasszisták. És őszintén, én úgy általáben véve nagyon kevés embert szeretek, vagy akár csak kedvelek, de azokat nem úgy válogatom, hogy cigány, nem cigány, zsidó, nem zsidó, néger, nem néger, hanem, hogy milyen ember? Nekem csakis ez számít, de ha érdekel, ismerek normális cigányokat, és nem normális fehéreket is. Ahol most élek, alapból nem élek szívesen, nem néhány ember miatt, és Magyarországon nem érzem magam biztonságban, nem a romák miatt. Persze nem képzelem, hogy egy olyan világ jobb lenne, ahol mindenki "jó ember", de nem is lesz ilyen soha, úgyhogy -szerény véleményem szerint- minden embert meg kellene ismerni, mielőtt véleményt alkotunk róla. És ez nem csak a cigányokra vonatkozik, de pl. a szőke nőkre, rendőrökre, csak hogy a 2 legáltalánosabbat említsem.
(Mellékesen jegyzem meg, hogy nem vagyok cigány, mert tudom, hogy a következő hozzászóló ezt írta volna. És engem az egyik tanárom tanított meg arra, hogy ne a sztereotípiák alapján ítéljem meg az embereket. Ez a tanár felnőttoktatásban is részt vett, a börtönben is tanított,2 olyan faluban élt, ahol a cigányok voltak túlnyomó többségben, akik nem voltak éppen szentek, mégsem azt mondta, hogy utálni kell őket, de még csak azt sem, hogy hülyék, hanem csak annyit, hogy mint minden népcsoportban, közöttük is vannak jók és rosszak. És az én időmben még a tanárveréstől sem kellett tartani, úgyhogy ezt "szabad akaratából" mondta.)
Képtelen vagyok nem általánosítani, ha cigányokról van szó. Valószínüleg ezáltal azt kevés normálisat sem fogom megismerni. Majd' 2 évtized és Angyalföld ezt hozta ki belőlem sajnos.
Köszi, hogy válaszoltál, a kérdezőtől meg elnézést kérek az OFF-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!