Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A Föld Óráján. Miért nem...

A Föld Óráján. Miért nem kapcsolták kia lámpákat? (Itt nálunk legalábbis, nem kapcsolták ki.14. kerület)

Figyelt kérdés
..
2012. márc. 31. 23:40
 1/4 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem ez butaság. Aki szereti a Földet, az nem csak egy órára kapcsolja le a lámpát (pláne azt, aminek kell égni lsd. közvilágítás), hanem nem szemetel, tömegközlekedéssel jár, ültet, és nem kivágat, spórol a vízzel, az árammal... ez nem csak egy óra kérdése egy évben egyszer...

Amúgy meg szerinted mekkora fennakadásokat okozna az, ha lekapcsolnának minden lámpát az utcán? Aki jön haza valahonnan, vagy megy el otthonról, nem látna semmit az utcán, igen, ez így totál biztonságos, nem lenne jelzőlámpa a zebránál, stb.

2012. márc. 31. 23:46
 2/4 anonim ***** válasza:
Mert önkéntes alapon ment, nem kapcsolták le őket központilag mindenhol, csak bizonyos városokban.
2012. márc. 31. 23:46
 3/4 A kérdező kommentje:
Értem..Köszönöm..:D Csak azért kérdeztem, mert úgy tudtam 20:30 kor mindenhol lekapcsolják az utccán ..(vagyis ezt mondták nekem)
2012. márc. 31. 23:49
 4/4 anonim ***** válasza:

De a legviccesebb a youtube.. Ott volt a kapcsoló az oldalon, és átválthattál feketére. Biztosan sokan átkapcsolták, bele sem gondolva hogy ez a "sötétebb színre váltunk" megoldás spórolhat energiát, de csak a katódsugárcsöves (képcsöves) monitoroknál.

A szép új monitoroknál szerény ismereteim alapján éppen többletfogyasztást okoz.

2012. ápr. 1. 01:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!