Hogyan írjak verseket?
Sziasztok valaki tudna segíteni abban hogyan írjak pl:
szerelmes verset, szomorú verset, vicces verset stb..
léci segítsetek fontos lenne..
Bocsi, de szerintem ez hülye kérdés. A versnek belülről kell jönnie, most én hiába mondom azt, hogy írj időmértékes, vagy ütemhangsúlyos versformában, vagy írj haikut, vagy akármit, ha ráderőltetik úgysem fogod szeretni, és az már nem is lesz igazán vers. Írd azt, ami eszedbe jut, ahogy neked tetszik, ahogy kényelmes írni, még rímnek sem feltétlenül kell lennie a versedben.
Másrészt, verset nem úgy kell írni, mint egy iskolai fogalmazást, ezért, hogy hozzászokj írj kisebb rímelő sorokat, kisebb versikéket az érzéseidről, a tájról, vagy ami eszedbe jut. Az elején nehezen fog menni, de egy-két vers után hozzászoksz, és akkor gyakorlatilag bármit versbe foglalhatsz, amit akarsz.
És mondom, ha nem megy, ne korlátold magad szótagszámokkal, meg hasonlókkal csak írj. Pl. ez is egy vers:
Így szólt a fa
Nem szeretem azt a fehér kocsit alattam,
benzintől bűzlik
Mellette egy másik fa így szólt
Mindig nyavalyogsz
idegbeteg vagy
abból is látszik, ahogy görnyedezel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!