Mi történik ha mondjuk egy Metal zone-t bass gitárra kötök?
Pedálnak abszolút nem tesz rosszat, hangszóró mondjuk nagyobb hangerőn megköszönheti a dolgot, ha valami gagyibb erősítőről van szó.
Sok értelmes hangja amúgy nem lesz szerintem, metalzone nagyon vékony ilyesmihez.
én használtam így, még koncerten is, és tök durva hangja volt :D már-már hasonlított egy basszustorzítós hangszínhez. Bár egy komolyabb koncerten nem jelentem volna meg vele, mert mégiscsak elég kókány, de a hangja nem volt gáz :D A mély hangokat már szinte egyáltalán nem tudta torzítani a pedál, így pl egy üres E húron már alig hallatszott torzítás, majdhogynem tisztán szólt, de a magasabb húrokon tök szépen kiszólt a torzított basszushang. Nekem csak egy basszusszólóhoz kellett, és ahhoz nem volt pénzem venni külön egy hozzá való pedált.
Baja a pedálnak az égvilágon semmi nem lehet, mert nem számít, hogy mit kötsz rá, az csak feldolgozza a hangot. (én még szintihez is kötöttem, ocsmány szar hangja volt, de baja nem lett:D)
Az erősítőre vigyázz, a hangerőt szépen fokozatosan add rá, mert más lehet a jelszint mint a gitáron, és szét ne küldd véletlenül. én kb 11óra irányába állítottam a hangerőt
másik ami dob a jelszinten, az a torzító poti. szét is cseszi a hangot nagy torzítással, meg nekem besípolt az erősítőm is a túl nagy gain miatt, szóval én a torzító potit kb 9óra állásban használtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!