Mit tegyek, hogy az orchideám életben maradjon?
Nekem is ugyanez volt, csak nekem egy 2 éves négyágú orchideámmal ami alvórügyből is hozott virágot. Egyik percről a másikra ledobta az összes virágát visszabarnult a virágszál, majd alulról felfelé ledobálta mind a 9 levelét... :(
a gyökere rendben volt, amikor az utolsó levele is lehullott akkor néztem meg közelebbről. Akkor láttam h az egész tele volt apró pici fehér bogarakkal (szabad szemmel nem is láttam volna ha nem mozognak). Állítólag a tőzeglégy lávrái voltak, amik állítólag csak a vizes virágföldet szeretik... hát nem így lett. Nézd meg közelebbről nem-e látsz a földben hasonlókat, vagy akár a kaspó aljában...ez a rosszabb..
De egyébként szerintem( ha alulról dobálta el a leveleit nem rövid idő alatt) <--ez normális h ledobja...
a virágszár is visszaszárad egy idő után. Ha a többi leveled puha akkor szerintem túllocsoltad a növényt.
Nézd meg jobban így nehéz segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!