20 éves vagyok, meddig jó a TB-m?
Nem már nincsen...
Én is nemrégiben hasonló cipőben jártam, mint Te. Fél éven túl vagyok számon tartva a munkanélküli kp.-ban, ott lehet igényelni támogatást 1 évre TB-hez bizonyos idő után.
A diákigazolványra való jogosultságod napjáig +45 napig passzív jogon voltál jogosult az eü. ellátásokra.
Ha 2011 májusban végeztél a suliban (nappalin) akkor 2011. december 15-ig volt "jó a TBd"
December 16-tól kellett volna rendezned.
A munkaügyi csak annak rendezi a TBjét aki pénzbeli ellátást kap tőlük (járadék, segély, képzési támogatás) Aki csak regisztrált álláskereső, de nem kap pénzbeli ellátást az szociális és vagyoni helyzete alapján a helyi önkormányzatnál igényelheti rászorultsági alapon a Tbje rendezését.
Visszamenőlegesen nem lehet igényelni.
Ha rászorultnak minősülsz, akkor a jogosultság megállapításától rendezik a TBdet, de 2011 december 16-tól a megállapításig (ha holnap bemégy és rászorultnak minősítenek akkor 2012. március 22-ig) be kell jelentkezned a NAVhoz egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre. Tavaly ez havi 5100, napi 170 Ft volt, idén havi 6390, napi 213 Ft.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!