Milyen csontbetegségek vannak? Bemutatót kéne tartanom biológia órán és nem tudom hogy kezdjek hozzá meg ilyenek
Figyelt kérdés
Segítségeteket előre köszönöm.2012. febr. 23. 17:21
1/1 Snl.Drako válasza:
Hát nekem így fejből most csak az jutott eszembe, hogy talán a leukémia, bár ez valójában csontvelő betegség, aztán a csontritkulást is érdemes megemlíteni, daganatok nőhetnek a csontba, begyulladhat a csonthártya.
Először is szerintem definiáld, hogy a csont mi, mert az, hogy csont, elég parasztias. Úgy értem, hogy a test nagy mésztartalmú merevítő váza, melyre az izmok, inak tapadnak, és védik a belső szerveket az izmokkal együtt, valamint megkönnyítik az inakkal az állást, járást, ülést, statikai stabilitást biztosítva. Ezután mond el, milyen fajtái vannak a csontbetegségeknek, és egyesével részletezd a csontbetegségeket, tüneteit, gyógymódjait ha vannak, valamint hosszú és rövid távú hatásait a szervezetre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!