Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Letöltöttem androidos telora...

Letöltöttem androidos telora a japán billentyűzetet, nagyon jo, hasznos de mik azok a kisebb jelek? Pl. Hagyományos:アイウエオ es a másikアイウエオ Ezek mire jók es hol használjuk?

Figyelt kérdés
2012. febr. 23. 08:11
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez 2 katakana. Totál egyforma.
2012. febr. 23. 11:41
 2/5 anonim ***** válasza:

Jaa, megvan! kisebbikek arra valók, hogy mint pl. itt パーティー

itt is az "i" kisebb mert a "ta" után oda kell rakni, hogy "ti" legyen belőle. Ez így érthető volt? :D

16/L

2012. febr. 23. 11:53
 3/5 A kérdező kommentje:

ennyit én is tudok 4 év japán tanulás után, de nem azt kérdetztm. Nem lehet látni??? kb, fele olyan ,,vékony" a katakana

am, a pátịnál a ti t a te ből képezzük, nem a ta bol:-)

18/f

2012. febr. 23. 16:41
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezt dokumentumok digitális kitöltésére használják, legalább is én eddig csak arra láttam, mert ezek egy latin betű egységnyiek, míg a hagyományosak szélesebbek. Gépen is ugyan úgy ott vannak, nálam "Half-width" katakana és hiragana néven.
2012. ápr. 5. 14:18
 5/5 anonim ***** válasza:
De esetleg lehet az is, hogy hiragana meg katakana. De mivel nem látja jól az ileyeneket a számítógépem, csak találgatok :'D
2012. ápr. 16. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!