Letöltöttem androidos telora a japán billentyűzetet, nagyon jo, hasznos de mik azok a kisebb jelek? Pl. Hagyományos:アイウエオ es a másikアイウエオ Ezek mire jók es hol használjuk?
Figyelt kérdés
2012. febr. 23. 08:11
2/5 anonim válasza:
Jaa, megvan! kisebbikek arra valók, hogy mint pl. itt パーティー
itt is az "i" kisebb mert a "ta" után oda kell rakni, hogy "ti" legyen belőle. Ez így érthető volt? :D
16/L
3/5 A kérdező kommentje:
ennyit én is tudok 4 év japán tanulás után, de nem azt kérdetztm. Nem lehet látni??? kb, fele olyan ,,vékony" a katakana
am, a pátịnál a ti t a te ből képezzük, nem a ta bol:-)
18/f
2012. febr. 23. 16:41
4/5 anonim válasza:
Ezt dokumentumok digitális kitöltésére használják, legalább is én eddig csak arra láttam, mert ezek egy latin betű egységnyiek, míg a hagyományosak szélesebbek. Gépen is ugyan úgy ott vannak, nálam "Half-width" katakana és hiragana néven.
5/5 anonim válasza:
De esetleg lehet az is, hogy hiragana meg katakana. De mivel nem látja jól az ileyeneket a számítógépem, csak találgatok :'D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!