Mi a véleményetek az alábbiakról? (tánc, ki kivel)
A linken látható videón két srác táncol egymással.
http://www.youtube.com/watch?v=ZDhui3j1ruE
A fúk szemmelláthatóan jól érzik magukat. Szerintem cseppet sem melegek. Szerintem teljesen normális, hogy ők így jól érzik magukat.
Viszont ez nincs mindenki szerint így. Ha én egy bálon vagy farsangi buliban megpörgetek egy srácot vagy ő megpörget engem, akkor már sokan furcsán néznek ránk. Néha már azt is furcsállják, ha nem a lány pörgetem meg, hanem én pördülök egyet.
Vannak ugyan meleg bálok, de ott meg vagy nekem vagy a páromnak kell női szerepbe bújni, és onnan meg akkor néznek ki, ha nővel táncolok.
Ez miért van így? Miért néznek furcsán két egymással bulizó fiúra? Miért nincs olyan hely, ahol mindenkivel táncolhatok csúnya tekintetek és félreértések nélkül? Vagy csak én nem tudok róla?
Én nem úgy akarok együtt táncolni egy fiúval, mint két petrezselyem árus lány egymással, hanem olyan pörgősen és erőteljesen, férfiasan, ahogyan egy lánnyal sosem lehetne. Mondjuk úgy, mint a videón.
A hivatkozott lindy-hip-hop nagyon jó videó, ötletes és ügyesek is.
Ugyanakkor a videóról én nem tudom eldönteni, hogy a srácok valóban heterók-e, de a véleményem, hogy inkább nem. Ahol én láttam srácokat együtt táncolni, és ismertem is őket valamennyire, ott legalábbis feminin vagy bi beütés volt valahol. Én azt szoktam mondani, hogy egy jó tánchoz, kicsit bele kell szeretni a táncpartnerbe, persze ezt inkább "színpadi" értelemben kell venni. Tehát elkerülhetetlen, hogy ha két fiú együtt táncol és ezt jól teszik, kívülről úgy nézzen ki, mintha melegek lennének. Innen már azt hiszem, megmagyaráztam a kérdésedre a miértet. Ha elmész meleg bárba/diszkóba, ott tuti nem fognak ilyen táncért megszólni, és azért sem szólnak meg, ha valójában hetero vagy, mert ők sokkal elfogadóbbak. Szóval ha így akarsz táncolni, akkor én ezt tudnám javasolni neked.
Egy meleg barátommal és a társaságával mi tavaly az Alteregoban voltunk, és én heteroként remekül éreztem magam, pozitívan csalódtam a helyben. Nem akart rám mászni senki, és fura latexcuccos meg hasonló feltűnő identitások sem voltak. Teljesen normális volt a hely.
Máshol van esély rá, hogy előkerül egy-két homofób és elkezd piszkálni a semmiért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!