A Zrínyi Ilona Matematika versenyen hány pont számít jónak?
Mindjárt fent lesznek az eredményhirdetésre behívottak, és megtudod.
Hányadikos vagy és hány pontos lett ?
Én tavaly száztizenvalahánnyal már bejutottam az országosra, de lehet csak azért mert nem volt jobb a körzetben.
De egy körkérdés: Nektek a 21 emeletesnél nem 16 jött ki?(ha volt ez a feladat)
(Egy 21 emeletes ház földszintjén 21 ember áll a lépcső melletti lift előtt. A földszintről az emberek mindegyike a ház valamelyik emeletére szeretne feljutni, de nincs közöttük két olyan, aki ugyanarra. Egy emelet megtétele a lépcsőn felfelé minden ember esetén ugyanannyi energiát igényel, és ez pontosan háromszor annyi, mint amennyi egy emelet lefelé megtételéhez szükséges. A liftet csak arra lehet használni, hogy egyetlen alkalommal legfeljebb 25 embert felvigyen a ház egyik emeletére. Innen másik emeletre már csak lépcsőn mehetnek tovább az emberek. Hányadik emeletre kell menni a liftnek, hogy összesen a legkevesebb energiával mind a 21 ember a megfelelő emeletre jusson.
(A lehetséges válaszok:)
(A) 13 (B) 14 (C) 15 (D) 16 (E) 17 )
Nekem a 17 jött ki ! Onnan 4-en mennek felfele az mondjuk 12 energia, és 16-an lefele az + 16 energia = 28 energia
Ha 16. emelet lenne akkor: 5-en mennek felfele : 15 energia, és 15-en lefele: 15 energia = 30 energia.
Akárhogy számolom a 17. emeletről kevesebb energia együtt véve. Remélem segítettem !!! Nekem 7. évfolyamon 135 pontom lett. De erős körzetbe tartozom, úgy hogy nem hiszem, hogy jó eredmény.
Én 4. osztályos vagyok, és 125 pontot lehetett elérni.
A te esetedben: 150 pont : maximális, kiváló
125 pont : még kiváló
110 pont : jó
100 pont : még jó
100 pont : elfogadható
50-0 pont : katasztrófális
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!