Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Attila kiesik a hétvégi...

Attila kiesik a hétvégi párbajon, Balázs elszólta magát?

Figyelt kérdés

A mai összefoglalóban (a tegnapi kiválasztás ismétlésekor) Balázs a következőt mondta a villalakóknak:

"Kezdődjék a 10. kiválasztás. Komoly a tét, valaki nemsokára párbajozik és elvérzik az utolsó hét előtt."

Tehát a kiválasztott fog elvérezni. Ezt már előre tudják.

2012. febr. 16. 23:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Egyszerű szövegértelmezés: valaki párbajozik, valakinek ki kell esnie, valaki ki is fog esni, tehát el fog vérezni. Ebben nincs célzás sem arra, hogy a kiválasztott esik ki, és el sem szólta magát.Nem értem, miből vontad le azt a következtetést, hogy a "valaki nemsokára párbajozik és elvérzik" az a kiválasztottra vonatkozna.
2012. febr. 16. 23:07
 2/15 anonim ***** válasza:
Egyetértek az első hozzászólóval..ezen semmi félreérthető nincs, viszont elég nyersen fogalmazott a mi Balázsunk( de sokkal jobban szeretem, ha Lilu van..de ez mellékes:D)
2012. febr. 16. 23:29
 3/15 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nyelvtanilag nem bizonyítható, de akkor is, ha valaki ezt így mondja, olyan, mintha azt implikálná, hogy arról a személyről beszél, akit ma kiválasztanak. Hiszen most még csak az egyik párbajozót választják ki, és erre mondja Balázs, amit mond. Más lenne, ha úgy mondta volna, hogy "valakik nem sokára párbajoznak, és az egyikük elvérzik." De így olyan, mint ha arról beszélne végig, akit most választanak.

Szerintem tudat alatti elszólás, de majd meglátjuk a párbajon. Én most kezdem félteni Attilát.

2012. febr. 16. 23:34
 4/15 anonim ***** válasza:
Nem volt semmilyen tudat alatti elszólás (freudi elszólás) Beleképzeled a dolgokat.
2012. febr. 17. 09:37
 5/15 A kérdező kommentje:
De volt.
2012. febr. 17. 17:03
 6/15 anonim ***** válasza:

Hülyén fogalmazott, azt kellett volna írnia, hogy valaki párbajoznak majd..de ebben semmi rejtett utalás nem volt.

Ne féltsd Attit, szerintem van esélye visszajönni, akárkit is hív majd ki!

2012. febr. 17. 17:15
 7/15 anonim ***** válasza:

"Kezdődjék a 10. kiválasztás. Komoly a tét, valaki nemsokára párbajozik és elvérzik az utolsó hét előtt."

Most ebben a mondatban, hol van a rejtett utalás? Áruld már el nekem! De komolyan, hol van??? Miből következtettél arra, hogy azt értik ez alatt, hogy a kiválasztott fog elvérezni? Ne csak azt írd, hogy "de van".!!

2012. febr. 17. 18:14
 8/15 A kérdező kommentje:
Mert ezt a kiválasztáskor mondta, tehát azt a személyt "fenyegette" vele, akit kiválasztanak.
2012. febr. 17. 22:05
 9/15 anonim ***** válasza:
Nem. Te azt hallod bele ebbe a két mondatba, amit hallani akarsz. "Kezdődjék a kiválasztás!" El kell kezdődnie? Igen, mert a szerkesztőbácsik ezt mondták. "Valaki nemsokára párbajozik és kiesik." Így van? Igen. Összefügg a kiválasztással? Naná. De felesleges szerintem tovább magyarázni neked, mert te már megszőtted a magad összeesküvés-elméletét.
2012. febr. 17. 22:25
 10/15 A kérdező kommentje:
De akkor miért nem azt mondta, hogy "Valaki nem sokára párbajozik és bent marad"
2012. febr. 18. 04:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!