Hogyan tanuljak meg rendesen artikulálni?
Figyelt kérdés
Sajnos hülye voltam és nem jártam logopédushoz kisebb koromban, most meg már elmúltam tizennyolc és nem találok felnőtt logopédiát ,csak drágát.
Meg tudnám magamtól oldani?
2012. febr. 13. 20:01
1/2 victory10 válasza:
Figyelj rá oda próbálj tisztábban és érthetőbben beszélni.
Ha mindig figyelsz rá egy idő után átállsz és menni fog sok sikert:-)...
2/2 anonim válasza:
Sajnos ez sokban függ a beszédhibától. Én például rettenetesen hadarok. Egy kedves szinész ismerősöm tanitott meg "rendesen" beszélni nyelvtörőkkel istenigazából. Nem is gondoltam volna hogy ilyen egyszerű lesz. Idézem: Csak gondold végig, hogy van egy sárga bögre, mellette meg egy ilyen görbébb bögre. Képzeld magad elé, gondold végig, és úgy mond ki. Ha mindennek pontosan tisztában vagy az értelmével mielőtt kimondod, nem lehet gond. Nos, ez hadarás esetében bevállt, de raccsolásnál, vagy egyéb beszédhibáknál nem tudom, azért próbáld meg. amúgy meg biztos sok gyakorlás lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!