Mi van akkor ha valaki február 29. -én születik szökőévben? 4 évente van születésnapja vagy mi?
utolsó:
Végül a 28-iak 29-én lesznek ünnepelve
Ez a 24 évesen megy iskolába nem tűnik fel senkinek? Meg négyszer tovább él? Ha négyévente van születésnapja, akkor miért négyszer több idő múlva megy suliba? Pont, hogy négyszer kevesebb évesen... Ha 6 évesen megy, akkor addig ő pontosan 1 születésnapot ünnepelt, ha 16 évesen csókolózik először, akkor ő a 4. születésnapján van túl, és ha 80 évesen hal meg, akkor ő 20 szülinapot ünnepelt... Pont rosszul gondolkodott az, aki azt írta, hogy négyszer több.
Amúgy valóban leírták már a választ: a szökőnap nem február 29-e, hanem február 24-e, vagyis a szökőévekben a február 24-e az "üres nap", és február 25-26-27-28-29 pedig rendre a nem szökő években február 24-25-26-27-28-nak felel meg.
Én írtam a 24-i szökőévet.
A kislányom 24-én született, de nem hiszem, hogy idén 25-én tartanám a szülinapját, ha hétköznapra esne 25-e, de pont szombat, így 25-én lesz:DDDD
1 :semmi nincs
2 :Nem hanem 28.-án tartja meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!