Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Igényelhetem így az átmeneti...

Igényelhetem így az átmeneti segélyt?

Figyelt kérdés
23 éves lány vagyok, apukámmal és a húgommal élek. Anyukám betegen fekszik egy kórházban. A megélhetésünk veszélyben van. Apukám dolgozik egyedül, de ez az össze egyetlen nap alatt elmegy a kiadásainkra, hitelekre pontosabban. Húgom után jár a családi pótlék, amiből ételt veszünk. Anyukám kap egy kevés munkanélküli járadékot, az meg az összes a csekkekre megy el. Én ugyan kapom a 22800 Ft-ot, de attól függetlenül, hogy kapom ezt az összeget igényelhetem-e az átmeneti segélyt legalább egyszeri alkalomra. Vagy azért mert én kapom ezt az összeget ezt megvonják tőlem. Tudna valaki ebben a segítségemre lenni.

2012. febr. 7. 14:11
 1/1 anonim ***** válasza:

Igényelheted, a foglalkoztatást helyettesítő támogatást (a 22800 forintot) ez nem érinti.

Sőt, anyukád (vagy apukád) is igényelheti attól függetlenül, hogy te igényelted (az sem számít, hogy apukádnak van munkahelye; ha a hármuk egy főre jutója az öregségi nyugdíjminimum /28500/ alatt van, ők is jogosultak rá)

2012. febr. 7. 14:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!