Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék bejutni valamely...

Hogyan tudnék bejutni valamelyik börtönbe?

Figyelt kérdés
Mielőtt félreértenétek: "riporterként" szeretnék bejutni valamelyik magyarországi börtönbe. 18 éves vagyok, nagyon érdekel a börtönök világa, az írás, illetve az elítéltek viselkedése, gondolataik. Nyilvánvaló, hogy elég bonyolult procedúra állna előttem, újságírói igazolványom sincs, de nagyon örülnék neki, ha valahogyan megvalósítható lenne. Ha ez számít valamit, anyukámnak és apukámnak is van újságírói igazolványa. A tapasztalataimról, elítéltekkel való beszélgetésekről szeretnék írni. Valakinek van esetleg ötlete, hogyan lehetne ezt megoldani? Vagy egyáltalán lehetséges?
2009. jún. 1. 22:16
 1/9 anonim ***** válasza:
79%

huuu ez engem is nagyon érdekel,ha van valami irj.

jo köszi.

2009. jún. 1. 22:23
 2/9 anonim válasza:
100%

Szia!

Nem tudom hova valósi vagy. Én Debrecenben élek, és gyakorlaton a fiatalkorúak börtönében voltam. Mondjuk ez nem kimondottan börtön, viszont nagyon sok tapasztalatot lehet gyűjteni. Én azt javasolnám neked, hogy vedd fel az ottani igazgatóval a kapcsolatot, ahova be szeretnél "jutni", például neten keresztül. Írd meg neki, hogy mit szeretnél és hasonlók. Mutatkozz be röviden. Aztán ha úgy gondolják, hogy megvalósítható, akkor úgyis vissza fognak jelezni. Ha gondolod írj privit, elmesélhetek pár dolgot...:)

Remélem tudtam segíteni!

2009. jún. 1. 22:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

ha joghallgató lennél, mehetnél jó sokszor börtönlátogatásra

én volt így kb. hatszor, szerte az országban

ne hidd, hogy olyan nehéz bejutni látogatóként

persze csoportosan mennek joghallgatók

egyik tanszék (büntetőjogi vagy jogtörténeti) szervezi

meg kell adni adataidat és már lehet is menni megadott időpontban

ha bemész bármelyik jogi karra és nézelődsz faliújságon, láthatod mikor is mennek hová

ott biztos lesz kontakt személy (egyik joghallgató) akinél jelentkezni kell (telefon stb.)

iratkozz fel nála, add meg adatokat - nem hinném, hogy érdeklődne nagyon, hogy ott tanulsz-e...

:)

2009. jún. 1. 22:44
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy különböző engedélyekhez kötött, írni kell az országos bv parancsnoknak is.. persze az ottani sajtósok kezelnek minden megkeresést. Abban általában lekell írni, hogy kivel akarsz interjút készíteni (Ha konkrét személy, akkor az adott börtönnél megkérdezik az illetőt) milyen célból és milyen újságba. HA sikerülne (amit kétlek, mert alapvetően nem olyan segítőkészek, főleg ha még nem is vagy újságíró) akkor kerüld még a fémcsatos cipőt is. Nekem lekellett vennem a szandálomat, mert folyton bejelzett a kapu.:)
2009. jún. 2. 10:03
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Próbálkozom, de ahogy eddig látom elég esélytelennek tűnik.

Utolsó: esetleg tudsz tapasztalatokról írni?

2009. jún. 2. 11:42
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
szerintem valamelyik tanárodnál érdeklődj. A mi sulinkban például volt olyan tanár aki a végzősöknek szervezett börtönlátogatást. Ő azt mondta más iskolákban is szokás az ilyesmi.
2009. jún. 2. 12:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

10 03-as vagyok. Milyen tapasztalatokra gondolsz?

Érdekes, de én azt vettem észre, hogy ezek az emberek "félénkek", teljesen zavarba jöttek a jelenlétemtől..ami persze természetes. De nagyon zavarban voltak és amikor arről kérdeztem őket, hogy ki miért van bent, akkor volt aki úgy beszélt az életéről, mintha valaki másé volna..de volt olyan is, aki rettentően elérzékenyült..és volt aki igazából még felsem fogta, hogy éveket kapott.

2009. jún. 2. 13:37
 8/9 A kérdező kommentje:
Érdekes, amit írsz. Példul erre gondoltam. Az is érdekelne, hogy neked hogyan sikerült bejutnod?
2009. jún. 2. 18:53
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet ismerkedni társatkeres éppen volt rá példa válaszolsz levélben felveszed a kapcsolatot és a bentlakó megjelöl téged jövő hónapban leadja a neved és neked lesz jogosítványod bemenni hozzá,pl megjelöl testvérnek barát/nő stb.Oszt bent vagy mint látogató.Ha nem látogatónak akarsz hanem lakónak:-))ez vicc
2009. jún. 3. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!