Mi az oka, hogy nem legalizálják a marihuánát?
Mostanában láttam egy képet, amin össze volt hasonlítva az alkohol és a marihuána. Nagyon elgondolkoztató kép volt.
Az érdekelne, hogy mért nem akarják bevezetni más országokban is a legalizázálát...
Végül is a fiatalok 70°/. a már kipróbálta, a maradék 30bol pedig bizonyos százalék ki fogja...
Úgy hallottam, hogy nem okoz függőséget, sokan azt beszélik, hogy ez egy ugrókő a keményebb drogokhoz...
Viszont, aki akarja, az marihuána nélkül is kipróbálja a keményebb drogokat, nem?
Hallottam már olyanról is, hogy már megpróbálták legalizálni, de elutasították a kérelmet...
Mi az oka?
De ha jobban megnézed, most is így van... alkohol, cigaretta...ezek mind drognak számítanak, sőtt károsabbak is mint a marihuána az orvosok szerint...
Csak az alkohol és a cigaretta a mai világban már olyan megszokott dolog lett, hogy már nem veszik észre az emberek.
Ebben igazad van, ezek ugyanolyan károsak, mint a tiltott drogok. Nem is örülök annak, hogy engedélyezettek. Viszont itt jön be a képbe a lóvé. Az alkohol és a dohány terjesztése, ha jól odafigyelsz, mindenhol állami monopólium. Plusz, hidd el, a nem legális drogokból is profitál minden ország. Az afgán háború az ópiumtermelés lecsökkenése miatt tört ki, ami Amerikának okozott anyai kárt, valójában ezért hadakoznak évek óta annyira a tálibokkal Afganisztánban. Ha a tálibok is ugyanannyi ópiumot termesztettek volna Afganisztánban, mint korábban az afgánok, a "szabadságszerető" és "felszabadító" amerikai csapatok nem hadakoznának ott évek óta, kakilnának az egész tálib megszállásra.
Visszatérve a mi témánkhoz, a magam részéről az alkoholt és a dohányt is tiltott drognak minősíteném, merthogy mindkettő drog, nem is enyhe drog. De ha már erre nincs lehetőségem, mert csak egy ember vagyok a hétmilliárdból, legalább azért fölemelem a szavam, hogy több legális drog, mint most, már ne létezhessen Magyarországon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!