A "mindjárt" szó kb. mennyi időt jelent?
Figyelt kérdés
Kb. mekkora időtartamra mondják ezt a szót az emberek?2012. febr. 3. 18:43
2/8 Antimod válasza:
Általában pár perces időintervallumot jelent a köznapi használatban.
Üdv!
Leftlegged Player :)
3/8 anonim válasza:
én egyszer mondtama tanáromnak h mindjárt jövök és véletlen két nap mulva birtam visszamenni és azóta is azzal piszkálnak h mindjárt jövök :D
4/8 anonim válasza:
1-2 mp., de ha valaki dadogós...stb. akkor több időt igényel a kiejtés.:-)
5/8 anonim válasza:
Minden helyzetben más.
Ha szól neked valaki és azt mondod, hogy "mindjárt megyek", akkor általában úgy fél percről van szó.
De ha nézel egy 2 órás filmet és azt mondod, hogy mindjárt vége, az lehet 10 perc is.
Valamin december közepén simán mondhatod, hogy mindjárt itt a karácsony. :D
6/8 anonim válasza:
FB-n chat-nél fél perctől 15 percig bármennyi. De pl. ha azt mondom, hogy 'elmegyek vacsorázni, mindjárt jövök' az akár 30-45 percet is jelenthet. Ha gépezek és anyának mondom hogy mindjárt kikapcsolom, az 5 perctől 2 órán át bármikor lehet.
7/8 anonim válasza:
Attól függ párosul-e később az elfelejtettem kifejezéssel.:-)
8/8 anonim válasza:
Ez nálam legfeljebb 2 perc. De néha annyi sem! Aki azt mondja mindjárt, és még 15 perc múlva sincsen sehol az nagyon nem oké!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!