Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A fém gyűrűk mennyi idő után...

A fém gyűrűk mennyi idő után kopnak el ha elkopnak? Kinek van ilyen gyűrűje, és mi a véleménye róla?

Figyelt kérdés
2009. máj. 30. 17:03
 1/2 dellfil ***** válasza:

Az attól függ milyen fémből van, mennyit, és hogyan viseled (pl. szereted-e forgatni az ujjadon).

A kérdésed második részéből arra következtetek, hogy te a "fém gyűrű" kifejezés alatt a vas, vagy acélgyűrűket érted. Sokszor hallom mostanában úgy megkülönböztetni a fémeket, (még a Discovery-n is) hogy réz, alumínium és fém, és a "fém" kifejezés alatt a vasat, és acélt értik. Engem zavar, de ez nem számít. Utoljára gyerekkoromban különböztette meg így a szinesfémet és a vasat az egyik haverom. Bocs a kitérőért.

A vasból készült gyűrűk szerintem több generációt kiszolgálnának. Én csak arany, ezüst, sárgaréz gyűrűket láttam, de tudom van lószörböl, fából, szaruból, csontból, műanyagból stb. Az, hogy az előbb felsoroltakhoz képest mennyire tartósabbak a fém gyűrűk, az nagyságrendbeli eltérésekkel a fém fajtájától függ.

2009. máj. 30. 17:40
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Neten láttam egy gyűrűt amihez az volt írva hogy fém gyűrű, strassz kövekkel díszítve. na nagyon szép ez a gyűrű, csak ha megveszem kitudja, hogy meddig bírja. Már úgy értem hogy nem szineződik, nem kopik stb.
2009. máj. 31. 09:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!