Anyukám amikor takaritotta a boltjában a polcot egyszercsak elvágta a kezét egy kiálló szálka. Azóta zsibbad a keze, piros az az ujja. Van lehetőség arra hogy vérmérgezést kapjon?
vérmérgezést?
mégis mitől?
esetleg elfertőződhet de azt sem szokott,a fa betegségek nem hatnak az emberekre,az asztalosok már rég meghaltak volna ha a szálka olyan veszélyes lenne.
Nekem egyszer egy belement egy nagyobbacska szálka a kabbeujjamba, jó mélyen. Kipiszkáltam, de a dagadás hetek múlva sem ment le. Tűvel kilyukasztottam a bőrt, patakzott a genny és kijött még egy darab szálka. Szanaszét fostam magam félelmemben, nem akartam orvoshoz menni. Egy hónap múlva meg mindig be volt dagadva az ujjam. Megint megszúrkodtam, és egy harmadik, jó nagy darab bukkant elő.
Összesen 1 hónapig volt idegen objektum a szervezetemben és még élek.
De azért nézessétek meg az orvossal.
erre mondtam hogy elfertőződhet,asztalos a szakmám,favágó is vagyok millió szálka ment már a kezembe,sosem volt belőle problémám de elfertőződni elfertőződhet.
ez történt a halasnál is de nem kell rögtön beszarni ha egy szálka megy a kezedbe,vérfertőzés az meg teljesen más,a fa szálkának semmi köze hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!