BKV büntetés, fizetési meghagyás ügyvédi irodától. Mit tegyek?
Jó napot kívánok, Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Egy olyan problémám van, hogy kb. 2-3 éve megbüntettek a metrón. Tegnap kaptam egy sima, „mezei” levelet Dr. Szabó Gergely ügyvédi irodától, melyben egy fizetési felszólítás volt 49.000 Ft-os összeggel. A levélben 10/29 sz. cím szerepel, viszont én a 8/29-ben lakom. A postás úgy talált meg, hogy a nevem ki volt írva a postaládára (amit már szépen le is szedtem) és szépen bedobta nekem a levelet. A kérdéseim azok lennének, hogy:
- én már 2 éve nem lakom abban a lakásban, viszont a szüleim még igen. Megtalálhatnak úgy, hogy már a nevem sem szerepel kint a postaládán? Vagy megtudják szerezni a mostani címemet?
- a másik dolog, hogy akkor én még nem voltam magyar állampolgár és a régi útlevél számomat adtam meg, ami már 1 éve nem is létezik. Szóval nem pontos a cím, a személyi ig. szám meg főleg nem jó. Így rám bukkanhatnak? A szüleim azt mondták bármilyen levél is érkezzen ettől az irodától, hogy ők nem fogják átvenni. Van esélyem kibújni ez alól a büntetés alól? Vagy még nagyobb bajba keverem magam?
Az a baj, hogy ezt a pénzt még ha megölnek sem tudom megoldani 1 héten belül, így nem tudom, h mit tegyek.
És a rosszindulatú válaszolóknak előre szólok, hogy igen, rendszeresen veszek bérletet, csak akkor sajnos nem voltam nálam és nem vittem bemutatásra sem az akácfa utcába.
A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Nem igazán értem,mert ilyen leveleket ajánlottan szokták küldeni,hogy nyoma legyen az átvételnek.
Vagy a postás bedobta és aláírta helyetted?
Nem ajánlottan jött, hanem sima egyszerű levél formájában. Semmilyen hivatalos pecsét, vagy aláírás nem volt rajta, hanem csak annyi, h ezt az ügyvédi irodából kaptam. A levél még azt sem tartalmazza, h mikor és hol büntettek meg, csak annyit, hogy tartozásom van a BKV felé, amelynek összege 49 ezer Ft. Azért kértem a segítségeteket, mert sok helyen olvastam, h a BKV apró pénzért eladja ezeket a büntetéseket az általuk "meghatalmazott" ügyvédi irodáknak és ők pedig elkezdenek irreális összegeket kérni. A szegény ember meg ugye megijed, mert bírósággal fenyegetőznek és nem kérdez, hanem fizet. Ezért vagyok tanácstalan. De fel sem akarom hívni őket, h megkérdezzem, h mi a helyzet, mert nem akarom, h tudják h megkaptam a levelet.
De az is furcsa, h 3 év alatt 1 db értesítést sem kaptam, h bármilyen tartozásom is lenne (vagy valószínű, h azt a rossz cím kapta meg). Sőt, jobbat is mesélek. A jogi fórumon olvastam, h 2 lány már járt ebben a bizonyos ügyvédi irodában és ők váltig állították, h az iroda egy lepukkant helyiség, olyan mintha egy fiktív hely lenne.
Tényleg nem tudom mitévő legyek.
Jelenleg ez a szabály érvényes.
"A 20/1981. (VI.19.) MT rendelet a közúti személyszállítási szerződésről 3.§ (2) bekezése rendelkezése szerint a személyszállítási szerződésből származó igények 1 év elteltével elévülnek."
Én még nem hallottam senkit akitől behajtották volna a BKV büntetést !!
Mindenesetre a Fiztetési meghagyást CSAK ajánlottan (tértivevényesen) küldik !! És a MOKK (Magyar Országos Közjegyzői Kamara) adja ki !!
Ez olyan levél lehet amit a behajtó cégek is szoktak küldeni, hogy fizessél már....
Kedves Kérdező..
Ne parázz. Nekem az elmúlt 15 évem alatt 60 büntetést sikerült összeszednem. Azóta sem jött semmi felszólítás, vagy ilyesmi.
Először is... Mikor volt ez a büntetés?
Ugyanis a BKV egyesült a BKK szervezetével, és ezáltal cég alap módosulás következett be. A cégalap módosulás után az összes az egyesülés előtt függőben lévő behajtási, vagy akár pótdíjazási ügy érvényét vesztette.
A Vodafone-nál volt nekem egy mobilnet tartozásom. 96000-et akartak bevasalni rajtam. Nagyon egyszerű a lépés. Nem veszed át a tértivevényes leveleket senkitől. Címzett ismeretlen helyre költözött indokkal, és 5 év után elévül.. Én így úsztam meg a bkv büntetéseket, a Volánbusz büntetéseket, és a Vodafone büntetéseket..
Meg kell támadni a kézbesítést. Azt végrehajtás alatt is lehet, sőt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!