Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » BKV büntetés, fizetési meghagy...

Wesder kérdése:

BKV büntetés, fizetési meghagyás ügyvédi irodától. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Jó napot kívánok, Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Egy olyan problémám van, hogy kb. 2-3 éve megbüntettek a metrón. Tegnap kaptam egy sima, „mezei” levelet Dr. Szabó Gergely ügyvédi irodától, melyben egy fizetési felszólítás volt 49.000 Ft-os összeggel. A levélben 10/29 sz. cím szerepel, viszont én a 8/29-ben lakom. A postás úgy talált meg, hogy a nevem ki volt írva a postaládára (amit már szépen le is szedtem) és szépen bedobta nekem a levelet. A kérdéseim azok lennének, hogy:

- én már 2 éve nem lakom abban a lakásban, viszont a szüleim még igen. Megtalálhatnak úgy, hogy már a nevem sem szerepel kint a postaládán? Vagy megtudják szerezni a mostani címemet?

- a másik dolog, hogy akkor én még nem voltam magyar állampolgár és a régi útlevél számomat adtam meg, ami már 1 éve nem is létezik. Szóval nem pontos a cím, a személyi ig. szám meg főleg nem jó. Így rám bukkanhatnak? A szüleim azt mondták bármilyen levél is érkezzen ettől az irodától, hogy ők nem fogják átvenni. Van esélyem kibújni ez alól a büntetés alól? Vagy még nagyobb bajba keverem magam?

Az a baj, hogy ezt a pénzt még ha megölnek sem tudom megoldani 1 héten belül, így nem tudom, h mit tegyek.

És a rosszindulatú válaszolóknak előre szólok, hogy igen, rendszeresen veszek bérletet, csak akkor sajnos nem voltam nálam és nem vittem bemutatásra sem az akácfa utcába.

A válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!

2012. jan. 27. 12:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Én igazából nem tudok mit mondani,csak megkérdezném,hogy miért nem vitted be a bérletedet megmutatni? 2000 ft-tal megúsztad volna.Én is jártam így.Egyszer a másik táskámba hagytam a bérletet,és persze,hogy akkor jött ellenőr a villamoson(és teljes nyugalomba utaztam,mert az hittem nálam van)Szerintem csak még nagyobb bajba kevered magad,előbb-utóbb megtalálnak,és még nagyobb büntetésre számíthatsz.Szerintem próbáld meg kifizetni.Ha nem egy hét múlva,hát máskor.Tényleg hamarabb kellett volna,akkor nem gyűlt fel volna ekkora összeg.
2012. jan. 27. 12:22
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem,mert ilyen leveleket ajánlottan szokták küldeni,hogy nyoma legyen az átvételnek.

Vagy a postás bedobta és aláírta helyetted?

2012. jan. 27. 14:00
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem ajánlottan jött, hanem sima egyszerű levél formájában. Semmilyen hivatalos pecsét, vagy aláírás nem volt rajta, hanem csak annyi, h ezt az ügyvédi irodából kaptam. A levél még azt sem tartalmazza, h mikor és hol büntettek meg, csak annyit, hogy tartozásom van a BKV felé, amelynek összege 49 ezer Ft. Azért kértem a segítségeteket, mert sok helyen olvastam, h a BKV apró pénzért eladja ezeket a büntetéseket az általuk "meghatalmazott" ügyvédi irodáknak és ők pedig elkezdenek irreális összegeket kérni. A szegény ember meg ugye megijed, mert bírósággal fenyegetőznek és nem kérdez, hanem fizet. Ezért vagyok tanácstalan. De fel sem akarom hívni őket, h megkérdezzem, h mi a helyzet, mert nem akarom, h tudják h megkaptam a levelet.

De az is furcsa, h 3 év alatt 1 db értesítést sem kaptam, h bármilyen tartozásom is lenne (vagy valószínű, h azt a rossz cím kapta meg). Sőt, jobbat is mesélek. A jogi fórumon olvastam, h 2 lány már járt ebben a bizonyos ügyvédi irodában és ők váltig állították, h az iroda egy lepukkant helyiség, olyan mintha egy fiktív hely lenne.

Tényleg nem tudom mitévő legyek.

2012. jan. 27. 14:48
 4/10 anonim ***** válasza:

Jelenleg ez a szabály érvényes.

"A 20/1981. (VI.19.) MT rendelet a közúti személyszállítási szerződésről 3.§ (2) bekezése rendelkezése szerint a személyszállítási szerződésből származó igények 1 év elteltével elévülnek."

2012. jan. 27. 18:08
 5/10 anonim ***** válasza:
Jaa...sajnos a metró és HÉV vonalakra nem az 1 év a mérvadó.
2012. jan. 27. 18:16
 6/10 A kérdező kommentje:
Esetleg még lenne valaki aki hozzáfűzne valamit. Nagyon örülnék neki, és az előző válaszolóknak is köszönöm, h írtak.
2012. jan. 28. 10:21
 7/10 anonim válasza:

Én még nem hallottam senkit akitől behajtották volna a BKV büntetést !!

Mindenesetre a Fiztetési meghagyást CSAK ajánlottan (tértivevényesen) küldik !! És a MOKK (Magyar Országos Közjegyzői Kamara) adja ki !!

Ez olyan levél lehet amit a behajtó cégek is szoktak küldeni, hogy fizessél már....

2012. márc. 12. 13:37
 8/10 anonim ***** válasza:
irodát keresd meg és építs egy aktatáskába egy fél mikróból meg egy lócsesző méretű kondenzátorból egy emp fegyvert hogy összekötsz egy kapcsolót, a tekercset meg a kondit sorba. töltsd fel valahogy majd az irodában süsd ki a kapcsoló bekapcsolásával. teló/mágneskártya ne legyen nálad. a hatás: semmi észrevehető kivéve hogy pár méteres körben minden elektromos/mágneses gépet végleg ócskavassá alakít ugyanis a mikroelektronikai félvezetőket átüti a mágnesességet meg egész egyszerűen összekuszálja tehát egy pc esetén alaplap videokártya, proci "kiég" ugyanígy a hdd vezérlőlapja a mágneslemez meg formattálódik. ez sajnos az ott tartózodók mobiljait is megöli valamint bankkártyáikat formázza. ez a csapás elképesztő anyagi károkat okoz(teljes informatikai rendszer pótlása) valamint bukják az adatbázisukat is ergo nem találnak meg... mert nem is tudják hogy téged keresnek. javallott a táskából a berendezéseket a dunába dobni a művelet után de el is égetheted vagy kidobhatod máshol mások kukájába, ez esetben összetörve több helyre vagy oddadni az ócskavasasnk aki a mikrótekercs réz és vasmagtartalma miatt örömmel eltünteti. am 1 év után elévül és megfejelem azzal hogy a bkv ellenőr nem hatóság ergo otthagyhatod a búsba, mire a sün kiér messze jársz. az újfajta közteres kalóz meg amikor felszáll messziről világít látványos kukásöltönyének okán.
2013. ápr. 14. 23:34
 9/10 anonim válasza:

Kedves Kérdező..

Ne parázz. Nekem az elmúlt 15 évem alatt 60 büntetést sikerült összeszednem. Azóta sem jött semmi felszólítás, vagy ilyesmi.

Először is... Mikor volt ez a büntetés?

Ugyanis a BKV egyesült a BKK szervezetével, és ezáltal cég alap módosulás következett be. A cégalap módosulás után az összes az egyesülés előtt függőben lévő behajtási, vagy akár pótdíjazási ügy érvényét vesztette.

A Vodafone-nál volt nekem egy mobilnet tartozásom. 96000-et akartak bevasalni rajtam. Nagyon egyszerű a lépés. Nem veszed át a tértivevényes leveleket senkitől. Címzett ismeretlen helyre költözött indokkal, és 5 év után elévül.. Én így úsztam meg a bkv büntetéseket, a Volánbusz büntetéseket, és a Vodafone büntetéseket..

2013. máj. 5. 09:08
 10/10 anonim válasza:

Meg kell támadni a kézbesítést. Azt végrehajtás alatt is lehet, sőt!

[link]

2016. febr. 10. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!