Ha valaki lefog önvédelemből meglehet ütni?
Ha valaki lefog önvédelemből meglehet ütni?
Pl. ha valaki megsérti a személyi szabadságod,nem engedi hogy elmenj, felszólítod hogy engedjen el, de mintha falnak beszélnél, tehetsz ilyet?
Hááát, minden a körülményektől függ.
Ha kiflicsücsköt loptál a madaras tecsóban, és a biztonsági őr tart amig meg nem jönnek a zsaruk, akkor nem érdemes hadonászni, törődj bele, hogy lehet, hogy az adófizető emberek fizetik idén télen a fűtésszámládat, és máskor inkább ne lopj kiflicsücsköt.
Ha Pesten a nyóóóckerben az utcán csak úgy ballagsz és hirtelen egy genetikailag erősen pigmentált egyed lefog és korlátoz a személyi szabadságodban, mikozben a másik genetikailag erősen pigmentált egyed a táskádban kotorász, akkor mindenképpen.
Amúgy lenne egy kérdésem, ha valaki lefog, akkor melyik kezeddel fogod megütni? Előveszed a harmadik kezed?
Utolsó két válaszoló, hát mi történt veletek pontosan? Mondjuk nem semmi törvények vannak.
Nálunk az egyik szomszéd összeveszett a másikkal, feljelentette de az idióta valamiért azt hitte mi voltunk és most bosszút esküdött és az egész család haragszik ránk, pedig mi nem is foglalkoztunk senkivel, nem csináltunk semmit. (Gondolkoztam, hogy most már feljelentem én is, úgyis mindegy.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!