A fiam és az anyám nevén van a lakás.A fiam 2/3-ad részben tulajdonos,de csak 23 éves.Gyakorlatilag nincs a nevén semmi ingóság a lakáson kívül.Akkor is elvihetik ,,mondjuk a TV-t vagy számítógépet stb?
Még nem volt bejelentett munka helye sem. Tehát logikus,hogy nem tudott venni magának semmit .Amit tőlem kapott az elvihetik??Ilyen mint laptop,de még a nevemen van és a részleteket fizetem.
2012. jan. 19. 12:42
1/9 A kérdező kommentje:
A számla a fiam nevére jön mivel ő nagyobb részben a tulajdonos.
2012. jan. 19. 12:47
2/9 Detro válasza:
Teljesen mind1, hogy vette, kapta vagy lopta az illető az ingó és ingatlanját.
a végrehajtó azt viheti ami kifejezetten az ő nevén van.
Az hogy ki használja az mellékes.
Illetve még ráteheti a kezét a folyószámlára is, ha jól tudom a fizetés 33% veheti el.
2012. jan. 19. 12:51
3/9 A kérdező kommentje:
Kifejezetten az ő nevén nincs semmi.Illetve egy 23 éves fiú még nem dolgozott annyit ,hogy mindent meg vegyen.Nem rég került ki a suliból és csak maszek melója van ami nincs bejelentve.
2012. jan. 19. 13:02
4/9 anonim válasza:
Az állandó lakcíme szerinti helyről vihetnek szinte mindent (alapvető cuccokat kell hagyni: ágy, asztal, szék, ruhanemű, stb olyan mértékben ahányan ott laknak állandóra bejelentve), valamint azokat nem viheti, amiről bizonyítani tudja, hogy nem az övé (nem bemondásra, hanem pl. névre szóló számlával) Ha te részletre vetted a laptopot és a te nevedre szól a számla, azt nem vihetik. Viszont ha a TVt megvetted készpénzért és nincs róla olyan számla ami valaki másnak a nevére szól, azt vihetik.
2012. jan. 19. 13:57
5/9 A kérdező kommentje:
elég baj,mert ilyen számlákat nem tartottam meg.Akkor nem gondoltam,hogy nem tudjuk fizetni a törlesztést és rezsit.
Meg a munka ami a legnagyobb gond. Mindnyájan dolgoztunk amikor meg vettük ezeket és a nettet is,csak most 3 hónapja van ez. :( ,,se munka semmi. És minden halmozódik. Ha kiköttetjük a nettet sokat kell fizetni ugyan úgy a kábel TV pedig ezen tudnánk spórolni.
2012. jan. 19. 14:11
6/9 A kérdező kommentje:
Mindenre hűség idő van ,mert így volt olcsóbb,
2012. jan. 19. 14:12
7/9 anonim válasza:
Ha esetleg pár éven belül vetted a dolgokat, tudod a vásárlás helyét és nagyjábóli időpontját, kérhetsz számlamásolatot az eladótól.
2012. jan. 19. 14:56
8/9 anonim válasza:
amiket leirtatok mind szép és jó, de vajon Nébre szóló számlát melyik üzletben állítanak ki? Kivéve persze az ÁFÁ-s számlát, de az is ugye cég vagy egyéni vállalkozó nevére megy. Nem ugy,hogy én gipsz jakab vagyok, veszek egy tv-t 120.000-t kérek róla áfá-s számlát....Ilyen esetben hogyan akarja bárki is áfás számlával igazolni amit vett? Csak sima nyugtát kap, meg garanciát.
2012. jan. 26. 07:07
9/9 anonim válasza:
Számlát (ami nem feltétlenül ÁFAs, mert nem mindenki ÁFA körös) bárki kérhet, nemcsak cég.
Tavalyelőtt vettünk anyukámnak új mosógépet, a boltban számlát adtak és nem nyugtát, anélkül, hogy számlát kértünk volna. Fizetéskor az eladó kérte a vevő nevét, címét. Mondta is, hogy náluk mindenkinek számlát adnak, nem nyugtát, ezért kéri.
Még egy 3ezer forintos rúdmixerről is kérhetsz számlát magánszemélynek is, nemhogy egy 120 ezres TVről.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!