Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Milyen ötleted van farsangra?...

Milyen ötleted van farsangra? (mit adjunk elő? )

Figyelt kérdés
Elő kell adni valamit, ahol beöltöznek az emberek szereplőnek, stb. Van valamilyen ötleted, mit lehetne alőadni, hogyan?
2012. jan. 14. 18:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Sajna nem tudok tanácsot adni. Én szeretem Istent és soha nem vettem részt farsangon.

Olvasd el itt a farsang eredetét: [link]

"...Ezeknek a római felvonulásoknak a fő látványossága a carrus navalisnak nevezett hajószekér, a karnevál "névadója" volt.

Amúgy eredetileg pogány ünnep volt, a párkeresés, udvarlás időszaka, a keresztény egyház évszázadokig próbálta kiirtani, de nem tudta, így kénytelen volt keresztény elemekkel felruházni, így a katolikus egyház a farsang időszakában a kánai menyegzőről emlékezik meg...."

Amint látod pogány ünnep. Sajnos tényleg nem tudok segíteni, mert én vallásos voltam, de nem csak mondtam, hogy tisztelem Istent, hanem be is tartottam ahogy kérte, hogy nem vettem részt a pogány ünnepeket. Egyszer 2. osztályba majdnem tűrbecsalt a tanár, hogy maradjak ott, mert a szülők nem tudnak róla, de nem sikerült neki, hgoy rávegyen pogány ünnepre.

Sajnálom, hogy nem tudok segíteni.

2012. jan. 14. 18:16
 2/6 A kérdező kommentje:
Ezt nem is tudtam! Amúgy köszönöm a választ, kedves vagy.
2012. jan. 14. 18:18
 3/6 anonim ***** válasza:

Lehettek egy együttes is (pl. EDDA)

Mi is ezek voltunk talán hetedikben, és arattunk vele, most írtam az előbb egy másik kérdezőnek. Mi a zenei produkcióinkkal szinte híresek voltunk az iskolában :D

2012. jan. 14. 19:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Nincs mit kedves kérdező! Sajnos a legtöbb ünnep ilyen háttérből ered. Pl. a Karácsony is! Ha megnézed, csak a kr. u. Iv. században vezette be a pogány napimádó Kornélius. ezért mondják a tv-be is hogy ekkor van a napforduló. Mivel Jézus nem is télen született (hisz a pásztorok legeltették a nyájat! Szóval nem lehetett tél. ---> ezt persze a katolikus egyház bevette a szokásba mintha lenne valami köze is JÉzushoz.

A Húsvétot is Kornélius vezette be. Jézus azt mondta, hogy az emlékünnepket ünnepeljék. Ha utánanézel Kornélius eltörölte az eredeti apostolok által és tanítványok által megtartott emlékünnepet és helyett a pogány eredetű Húsvétot vezette be jóval később (ezt is IV. századba). Amit szintén az egyház isteninek tulajdonít.

Sajnos ilyen a születésnap is. Régen csak a pogányok tartották meg! A Bibliában a születésnap 2-3 helyen bennevan és mindenhol bemutatja, hogy helytelen.

Szóval Isten útálja a pogány ünnepeket. Nézd meg az 1 Péter 4:1-11. Ez elmondja, hogy kerülni kell a pogány szokásokat.... már aki Istennek akar tetszeni. Ezért érdekesek azok a vallások, ahol jelenleg is tartanak pogány ünnepket (pl. Karácsony, ami a napimádó pogány Kornálius által elindított pogány szokásból származik, nem pedig Isten dicsőségére és végképp semmi köze JÉzushoz -> még tanítványai sem tartották)

Örülök, hogy segíthettem... legalább is az eredetében a farsangnak. Abban nem tudtam, hogy minek öltözz!

2012. jan. 14. 19:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Ez nagyon érdekes. Köszönöm hogy megosztottad velem!
2012. jan. 14. 20:11
 6/6 anonim ***** válasza:
Kós Károly
2012. jan. 18. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!