Amikor földrengés van hova a legéremesebb bújni? A házon bellül vagy kívül? Csak érdekelne hogy ha földrengés lenne.
Jó kérdés... A ház rád dőlhet, a föld meg kint megnyílhat alattad... Talán inkább házon kívül valami olyan helyre, ahol nincs semmi, ami rád eshetne. Ez lenne a leglogikusabb szerintem.
De hátha lesz itt nagyobb földrengés-szakértő is nálam :-)
En ugy tudom, h hazon belul az ajtokeretbe kell allni.
De en tuti kifutnak, ha van lehetoseg akkor egy massziv targyba megkapaszkodnek.
Bár nem vagyok földrengés szakértő, de a tavalyinál az epicentrumtól 3km-re voltam, és szerintem kisebb sokkott kaptam akkor, úgyhogy én utána mindent elolvastam róla.:D
Ha nincs esélyed kijutni a házból, vagy nem vagy olyan helyzetben (pl fürdés, wc, szex közben ér) akkor a legjobb ajtókeretbe vagy ablakkeretbe állni%ülni.
Ha van időd kijutni, akkor mindenképp olyan helyre menj, ahol a közelben nincs magas épület, vagy fa, vagy bármi ami rád dőlhet, és lehetőleg ne legyen feletted vezeték. Mármint magaszfeszültség.
A házon kívül szerintem biztonságosabb, bár egy olyan erősségünél, ahol már dől a ház, kint sem biztonságos. Ahogy előbb is írták, földrengésnél nincs biztonságos pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!